2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Biciklis balesetért perelnek két hatéves gyereket

2010. november 01. 10:54, utolsó frissítés: 10:54

Felelősségre vonhatónak találta az egyik New York-i bíróság azt a két hatéves gyereket, akik tavaly a biciklijeikkel elütöttek egy idős hölgyet: a hölgy később meghalt. A két gyerek a baleset idején még csak négyéves volt. Az áldozatnak, a 87 esztendős hölgynek az eséstől eltört csípője, meg kellett operálni. A baleset után három hónappal elhunyt.

A kislány ügyvédje eddig azzal érvelt a bíróságon a gyermek perelhetősége ellen, hogy védence túl fiatal. A bíróság egyik bírája, Paul Wooten azonban úgy döntött, hogy a gyerekek már elég idősek ahhoz, hogy lefolytatható legyen ellenük az eljárás.

Wooten azt az érvet sem tartotta relevánsnak a per ellen, hogy amikor a baleset történt, Juliet-re az édesanyja felügyelt. "A szülők jelenléte egy normális gyerek számára nem jelent felhatalmazást arra, hogy olyan kockázatos dolgokat műveljen, mint az úttesten való átkerekezés” - mondta.

Wooten végül leszögezte: nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy “egy másik azonos korú gyerek hasonló körülmények között ne mérte volna fel, milyen veszélyt jelent, ha nekihajt egy idős nőnek”. (mti/reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS