2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemzetközi Babahordozó Hét Erdélyben is

2010. szeptember 21. 11:50, utolsó frissítés: 13:51

Idén másodízben csatlakozik különféle rendezvénysorozatokkal Erdély több városa a Nemzetközi Babahordozó Héthez. A Nemzetközi Babahordozó Hetet világszerte immár harmadjára szervezik meg lelkes édesanyák, azzal a céllal, hogy a babahordozásban rejlő nagyszerű lehetőségeket népszerűsítsék.

Babát hordozni nem más, mint a kisbabát egy arra alkalmas eszközzel testközelben tartani. Ezáltal a kisbaba megkapja azt a biztonságot, testközelséget, amire életének első hónapjaiban, éveiben olyan nagy szüksége van. A babahordozás erősíti a kisbaba és szülei közötti kötődést, de ezen felül praktikus is: szabaddá teszi a hordozó szülő mindkét kezét, aki kisbabáját biztonságban tudva, elláthatja hétköznapi teendőit - derül ki az akció kezdeményezőinek közleményéből. A modern babahordozó eszközök a babával való közlekedést is jelentősen megkönnyítik, állítják.

A babahordozó hét rendezvényein részt vevőknek lehetőségük lesz megismerkedni az ortopédiailag helyes testtartást biztosító babahordozó eszközökkel, mint például a babahordozó kendővel, babaerszénnyel, karikás kendővel, mei tai-jal, csatos hordozóval, kipróbálhatják ezeket, valamint arról is hallhatnak majd, hogy hogyan és miért érdemes babát hordozni.

A babahordozást ünneplő rendezvények sorát Nagyvárad nyitja, ahol ma, szeptember 21-én gyűlnek össze a kisbabáikat lelkesen hordozó szülők és a babahordozás iránt érdeklődők a Posticum nagytermében 17 órai kezdettel. Az odalátogatók babahordozó eszköz bemutatót láthatnak, lehetőségük lesz különféle babahordozók kipróbálására, hallhatnak a kötődő nevelésről és az igény szerinti szoptatásról is. A hét végén, szeptember 23-24-én Szatmárnémetiben is kétnapos programmal ünneplik a Nemzetközi Babahordozó Hetet. Szatmárnémetiben babahordozó séta, több előadás, babahordozó eszköz bemutató és próbálgatás, kézműves foglalkozás és tombola várja a résztvevőket.

Marosvásárhelyen és Csíkszeredában október 1-én és 2-án ünneplik a Nemzetközi Babahordozó Hetet. A részletes nagyváradi program, valamint az említett erdélyi városok babahordozó ünnepeinek programja elérhető a www.babahordozohet.hu weblapon, a határon túli rendezvények menüben. Kisebb megmozdulásokra készülnek a temesvári és kolozsvári babahordozó anyukák is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS