2018. október 17. szerdaHedvig
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Törésbiztos söröskorsók a brit kocsmákban

2010. február 05. 15:10, utolsó frissítés: 15:10

Törhetetlen söröskorsót mutatott be a sajtónak a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg. Évente ugyanis mintegy 87 ezer, tört üveggel súlyosbított kocsmai verekedés tör ki a brit pubokban, és sokan a kórházban kötnek ki a résztvevők közül.

"Borzalmas sérüléseket okoz az üveg. Remélem, hogy az újdonság véget vet az ilyen verekedéseknek" - mondta Johnson, aki a törhetetlen korsók két prototípusát mutatta be. Az egyik fala gyantaréteggel megerősített, a másik pedig az autók szélvédőjéhez hasonló technológiával készül. Mindkettőt nehéz eltörni, de ha mégis sikerül, szúró-vágó fegyvernek alkalmatlanok, mert a szilánkok nem hasadnak le, az egész korsó egyben marad, csak megrepedezik.

Az újdonságot még tesztelik tartósság és biztonság szempontjából, de ha jóváhagyják, nem teszik majd kötelezővé a használatát. A korsótörés problémájával már jó ideje foglalkoznak a szigetországban, és persze felmerült a műanyagkorsó is, ám a vendégek ki nem állhatták, mert meleg, az üveg viszont kellemes tapintású, mert hűvös, magyarázta az AP-nek a biztonsági korsók egy fejlesztője.

Az autók szélvédőjéhez hasonlatosan két rétegű üvegkorsóknak a biztonságon túl az is előnyük, hogy tovább tartják hűsen a sört. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS