2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harminckilenc skorpiót találtak egy postai küldeményben

2009. július 02. 10:43, utolsó frissítés: 10:43

Harminckilenc skorpiót, közöttük 32 élőt találtak egy postai küldeményben, amelyet Hongkongban adtak fel egy wroclawi diák címére. A 2-3 centiméter hosszú ízeltlábúakat egy kis csomagba rejtették, amelynek a feladó nyilatkozata szerint játékokat kellett tartalmaznia 12 euró értékben - mondta el Aldona Wegrzynowicz, a lengyel vámhivatal szóvivője.

"Ránézésre minden rendben volt. A csomagon rajta volt minden szükséges feljegyzés, és a súlya sem volt gyanús. Rendszerint csak a gyanús csomagokat ellenőrizzük, például azokat, amelyeknek az értéke nem felel meg a tartalomnak. Ezúttal a szimatunk segített" - tette hozzá a szóvivő.

A vámosok által felkért állatorvos szerint a csomagban a közepesen veszélyes Mesobuthus martensii példányai voltak. Az állatokat, amelyek közül heten nem élték túl a szokatlan szállítást, állatkertben kellett elhelyezni.

A küldemény címzettjét, egy 24 éves egyetemistát a rendőrség már kihallgatta. Elmondta, hogy az egzotikus állatok kedvelője, és a skorpiókat a gyűjteményébe szánta. A vámszabályok és az állatvédelmi törvény megsértéséért 50 ezer zloty (kb. 48 ezer lej) büntetésre számíthat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS