2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két állatkert perel Knut, a jegesmedve bevételéért

2009. május 19. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Minden idők leghíresebb jegesmedvéje, Knut bevételéért harcol a berlini és a neumünsteri állatkert: a tét mintegy 20 millió euró. Ennyit keresett ugyanis a berlini állatkert a 2007 januárjában született, azóta felnőtt mackóvá cseperedett Knutnak köszönhetően, aki már medvebocs korában Németország és a világ kedvence lett.

Miután anyja, Tosca elhagyta, egy ápoló, az azóta elhunyt Thomas Dörflein nevelte fel, miközben 2007-ben, de még 2008-ban is özönlöttek az állatkertbe a látogatók, hogy megnézhessék a hófehérről mind szürkébb bundára váltó kedvencet. Csak a bevételből az állatkert mintegy 10 millió euróra tett szert, miközben további 10 millió folyt be a különböző reklám-, illetve kereskedelmi bevételekből.

A neumünsteri állatkert azonban beperelte a berlini intézményt: az igazgató, Peter Drüwa azzal érvel, hogy a 20 milliónak legkevesebb a fele Neumünstert illeti, Knut apját, Larsot ugyanis a schleswig-holsteini állatkert kölcsönözte ki.

A berliniek azonban hajthatatlanok: arra hivatkoznak, hogy ilyen jellegű megállapodás nem köttetett. Ezért Bernhard Blaszkiewitz berlini állatkert-igazgató azon a véleményen van, hogy a neumünsteriek óhaja több mint groteszk. "Pénzről szó sem lehet, de ha nagyon akarják, néhány pingvint kaphatnak" - hangoztatta Blaszkiewitz a bírósági tárgyalás előtt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS