2018. május 23. szerdaDezső
27°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Barbie-babát mintáztak Angela Merkel kancellárról

2009. február 11. 10:17, utolsó frissítés: 10:17

Angela Merkel, Németország történetének első női kancellárja előtt kíván tisztelegni a Mattel játékgyártó cég a róla mintázott Barbie-babával. A babát múlt héten Nürnbergben, egy nemzetközi játékvásáron mutatták be, ahol a kancellár is részt vett.


A kancellár-Barbie mézszőke vállig érő tincseket, fekete nadrágkosztümöt és lapos talpú cipőt visel. "Merkel világszerte rengeteg nő példaképe. Ő képviseli mindazt, amit az életben elérhetünk" - mondta a Mattel cég szóvivője, Stephanie Wegener.

A Mattel idén Barbie megalkotásának 50. évfordulóját ünnepli idén, ez alkalomból készült a kancellár-baba is, amelyet azonban egyáltalán nem hoznak kereskedelmi forgalomba. A vállalat szóvivője szerint egyelőre még nem tudják, hogy mi lesz a politikus Barbie sorsa a vásárt követően.

Angela Merkel jelenleg az idei előválasztásokra készül. Az eredetileg fizikus végzettségű kancellár 2008-ban harmadszorra végzett a világ legbefolyásosabb nőit felsoroló százas lista első helyén, amelyet Forbes magazin állít össze. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS