2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csatornába menekült a rendőrök elől a nápolyi maffiafőnök

2009. január 13. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Hétfőn ötven rendőr vette körül Giuseppe Setola lakását a Nápoly melletti Trentola Ducenta településen, de a maffiafőnöknek mégis sikerült kereket oldania a testőreivel együtt.

A rendőrök az ötven négyzetméteres lakásban egy ágy alatt álpadlóra bukkantak, amely elfedett egy csapóajtót, ez utóbbi pedig a csatornahálózatba vezetett. Mire a rendőröknek sikerült kinyitniuk a bonyolult zárszerkezetet, Setola testőreivel együtt jókora előnyre tett szert, hasztalan keresték őket a szennyvízhálózat labirintusában. A csatornahálózatban mostoha körülmények uralkodnak, de a rendőrparancsnok szerint Setolát és testőreit kemény fából faragták, és túlélik a kalandot.

Giuseppe Setola a nápolyi maffia, a Camorra egyik jelentős vezetője. A maffiafőnököt hat, drogügyletekben érintett afrikai bevándorló meggyilkolása miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Az áldozatokat tavaly szeptember 19-én lőtték szitává Nápoly mellett. A gyilkosságok után a hatóságok rögtön a Setola-klán nyomába eredtek, októberben le is tartóztattak több bandatagot, de a maffiafőnöknek akkor is sikerült meglépnie.
(mti/ap)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS