2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A férfiaknak fontosabb a párkapcsolat?

2008. szeptember 30. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Egy ausztrál kutatás szerint a párkapcsolat sokkal kiemeltebb helyet foglal el a fiatal férfiak értékrendjében, mint a fiatal nőkében: önbizalmuk erősítésének szempontjából fontos a párkapcsolat. Ezt követi a fontossági listán a másik nemmel való baráti kapcsolat és az egynemű barátság - írja a MediPress.

Az ausztrál Katolikus Egyetem orvostanhallgatója, Simon Rice vezette a kutatást, amelynek során 300, 18 és 25 év közötti fiatalt kérdeztek meg. "Régóta tudjuk, hogy a férfiak általában jobban érzik magukat, ha biztos helyük van a szociális hierarchiában, ehhez pedig jelentősen hozzájárul a biztos párkapcsolat" - magyarázta Rice.

A kutatás szerint a párkapcsolat nincs akkora hatással a nők önbizalmára . A nők ugyanis gyakran más nőkkel való baráti kapcsolataikban is meg tudnak nyílni, hogyha szükségük van támogatásra, azt barátaiktól is megkaphatják. "A férfiak azonban a magukról felállított maszkulin kép fenntartása érdekében nem beszélnek érzéseikről férfitársaiknak" - nyilatkozta az orvostanhallgató. (stop.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS