2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Apácának öltöznek a prostituáltak

2008. szeptember 19. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

A római hatóságok új rendelkezései szerint a prostituáltaknak tilos kihívó ruhákat viselni, miközben kliensre várnak az országút szélén. Az örömlányok úgy döntöttek, apácaruhába öltöznek, hogy ellehetetlenítsék a rendelkezéseket.

Az olasz nagyvárosokban betiltották a bordélyházakat vagy piros lámpás negyedeket, így a prostituáltak csak az országutak szélén vadászhatnak kliensekre. Gianni Alemanno római polgármester szerint azonban a lenge öltözékű lányok elvonták az autósok és motorosok figyelmét a vezetésről, és így autóbalesetet okoztak.

A kihívó ruhákat tiltó rendeletben még az is szerepel: a prostituáltaknak tilos olyan pózt felvenni, amely egyértelműen a mesterségükre utal. Az örömlányok azonban sajátos tiltakozó akciót terveznek. "Apácának öltözünk majd, a rendőrség pedig kénytelen lesz a diszkók lenge öltözékű közönségét letartóztatni helyettünk" - jelentette ki Pia Covre, a prostituáltak jogait védő bizottság képviselője a Corriere della Sera újságnak.

Hozzátette, így szeretnének tiltakozni a rendelet ellen, amelyik még az öltözködés szabadságát is megnyirbálja. Pia Covre elmondta, Firenzében az utcákon való sétálást tiltották meg a prostituáltaknak, akik így azt fontolgatják: biciklin járják majd a várost.

Rómában kedd óta több mint száz prostituáltra és negyven kliensükre róttak ki kétszáz eurós helyszíni bírságot az új rendelet be nem tartása miatt. (telegraph)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS