2019. február 21. csütörtökEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elpusztították a hajót anyjául fogadó bálnabébit

2008. augusztus 22. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

Örökre elaltatták pénteken a magányos csecsemőbálnát, amely anyjának hitt egy hajót és még szopni is megpróbált a járműből. A pár hetes bálnaborjú feltehetően eltévedt - vagy esetleg anyja tagadta meg -, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytől nem messze, ahol anyjának vélt egy jachtot.

A kisbálna megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel nem rendelkeztek ilyesmivel, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy annak legyen némi esélye valódi anyjára találni vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz.

A kisbálna azonban visszatért a kikötőbe és mindinkább legyengült az éhségtől. Megmentésére még egy bennszülött bálnasuttogót is bevetettek, ám ő sem tudta éneklésével rábeszélni az állatot, hogy ússzon ki a nyílt vízre.

Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tőle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedő állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak. A szakértők hosszas vitát követően úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelődők közül többen gyilkosoknak kiáltották ki az injekciót beadókat. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS