2018. június 18. hétfőArnold, Levente
21°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Preparált emberi testekből nyílik kiállítás Budapesten

2008. május 10. 12:05, utolsó frissítés: 12:05

Megkezdődött pénteken a jegyek árusítása a BODIES...A kiállítás című tárlatra, amelyet eddig nyolcmillióan láttak a világban, és amely május 24-én nyílik Budapesten, a VAM Design Centerben.

Valódi emberi testekből készült, újszerű, polimeres eljárással tartósított preparátumokat tanulmányozhat majd a látogató. Az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatták át, vegyszerekkel kezelték és ezzel a testet vagy annak részeit megszilárdították.

A kiállítás látogatói testközelből vehetik szemügyre az emberi test csontvázát, izomzatát, légző, keringési és egyéb rendszereit. Látható lesz például egy egészséges tüdő, s mellette egy dohányzó ember kátránytól megfeketedett tüdeje.

Roy Glover, a Michigani Egyetem nyugalmazott sejtbiológia professzora, a BODIES...A kiállítás orvos-főigazgatója azt mondta, hogy ennek a tárlatnak az ismeretterjesztő hatása felbecsülhetetlen. Az orvosok már évszázadok óta valódi emberi testeken tanulmányozzák a szervezet felépítését és működését, s most ezzel a kiállítással lehetővé vált, hogy maga az ember is betekinthessen a test rejtelmeibe. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS