2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rekordok jogosítvány nélkül vezetésben

2008. január 16. 10:03, utolsó frissítés: 10:03

Egy rutinellenőrzés buktatta le azt a 61 éves férfit Klagenfurtban, aki 40 éve vezet jogosítvány nélkül, hibátlanul. Volt ugyan jogosítványa 1968-ig, de akkor bevonták, azóta pedig nem igyekezett visszaszerezni.

A rekordot egy 85 éves holland férfi tartja, akinek autóját szintén csupán rutinszerűen állították meg tavaly nyár elején a rendőrök. Kiderült, hogy a kocsi még sohasem volt műszaki vizsgán, a bácsi meg autóvezetésin, jóllehet 67 éve vezetett baleset- és problémamentesen.

Az ezüstérmes egy dán férfi 55 esztendővel, őt 2003 nyarán csípték el, 74 éves korában, rutinellenőrzésen. Kiderült, hogy kamiont is vezetett, és többször járt külföldön, mégsem bukott le korábban.

A kategória bronzérmese szintén holland, 47 évvel. A negyedik helyen Németország eddigi rekordere áll, ő 45 évet produkált, viszont feltehetően világelső a jogosítvány nélkül autóvezetést oktatók kategóriában: 43 éven át tanított, mígnem 2004-ben koccanásos baleset miatt derült ki a papírhiány. Igaz, ő legalább megpróbálta letenni az autóvezetői vizsgát 1963-ban, de megbukott, újabb vizsgához viszont nem volt bátorsága.

Portugália „bajnoka” ugyan csak 35 évnyit vezetett jogosítánymenetesen, viszont sofőrként is dolgozott éveken át Svájcban. A nők mezőnyében egyelőre Izraelé a világelsőség: egy 84 éves korában elcsípett hölgy tartja a csúcsot 30 esztendei jogosítványmentes vezetéssel. (radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS