2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamis siker-Potter Kínában

szerk. 2002. július 09. 17:45, utolsó frissítés: 17:45

Egy ismeretlen kínai szerző úgy vélte, J. K. Rowling túl sokat váratja a Potter-rajongókat a meseciklus ötödik történetével. Az ország hatalmas piacát kielégítendő inkább #b#piacra dobott#/b# egy új kötetet.
A Harry Potter And Leopard Walk Up To Dragon címen megjelent hamisítvány a pekingi utcai árusoknál kb. 1 fontért került eladásra és persze nagyon jól fogyott. A siker természetesen megrémítette az eredeti Potter-könyvek kínai kiadóját -- számolnak be a The Times tudósítói.

Neil Blair, a Potter könyvekkel befutott J. K. Rowling-ot képviselő Christopher Little Literary Agency munkatársa úgy nyilatkozott a The Times-nak, hogy "akár az összes hamis anyagot, úgy ezt a kiadványt is nagyon komolyan vesszük, és már foglalkozunk is az üggyel".

A The People's Publishing House, amelyik a jog szerinti Potter-könyvkiadó Kínában, arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogbitorló szerző az ő fordítói és kiadói nevüket is felhasználta -- akárcsak J. K. Rowling fényképét. A történet viszont radikális eltéréseket mutat minden eredeti, eddig megjelent Rowling-világhoz képest. Harry tudniillik egy rejtélyes eső hatására szőrös és kövér törpévé változik, és elveszti mágikus erejét a gonosz hatalmát megtestesítő sárkánnyal való harcban.

Figyeljék a kezemet, mert csalok!Figyeljék a kezemet, mert csalok!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS