2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt Csíkszereda legnagyobb szállodája

Daczó Kati 2002. június 29. 11:28, utolsó frissítés: 11:28

Péntek délben ünnepélyes keretek között átadták rendeltetésének a csíkszeredai Fenyő szállót. A magyarországi #b#Hunguest Hotels#/b# szállodalánchoz tartozó egység felújítása több mint kétmillió dollárba került.A csíkszeredai Fenyő szálló 1972-ben, a megyésítést követően a műjégpályájával egy időben és egy együttest alkotva épült. Privatizálására csak tizenegy évvel a rendszerváltást követően került sor -- mondotta Kurkó János György, a szálló tulajdonosa az ünnepélyes megnyitón. Ekkor már a nyolc emeletes épület elavult állapotában nem volt alkalmas igazi vendégfogadásra. Jónéhány helyiségét vállalkozások vették bérbe, vendéglője pedig leginkább esküvői vacsorák lebonyolítására szakosodott.

Éppen ezért teljes felújításra volt szükség, saját hőközpontot létesítettek, megújultak nem csak a szállodai szobák, hanem a raktárak, műszaki helyiségek is. Az átalakítások alaposságát jelzi, hogy a felújítás során 352 tonna zúzalékot szállítottak el. A munkálatokat naponta átlagban 75 személy végezte, a Tectum és Benzothar cégek közösen vitelezték ki Tövissi Zsolt műépítész tervei alapján. A feljavítási munkálatok mintegy 2,2 millió dollárba kerültek -- közölte a tulajdonos.

Egy szálloda megfelelő működésének csupán 50%-ban feltétele a modern épület, a másik 50%-t a szolgáltatások, az emberi erőforrások teszik ki, emelte ki Kurkó János György, aki elmondta, hogy éppen ezért látta fontosnak azt, hogy valamely tapasztalt szállodalánchoz csatlakozzék. Választása a magyarországi Hunguest Hotels láncolatra esett, amely hat esztendős múlttal rendelkezik. A megkötött ún. franchaise-szerződés értelmében Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő szállodaláncolata szakmai és értékesítési segítséget nyújt a háromcsillagos Fenyő szállónak.

Csíkszereda jelenlegi legnagyobb szállodája 184 férőhelyes, 108 szállodai szobával rendelkezik, és hetven személyt foglalkoztat. Néhány apartman-ban pezsgőfürdő várja a vendégeket, 12 nemdohányzó és két mozgáskorlátozottak számára felszerelt szobával rendelkezik. Három étterme van, a Salvia, Mentha és Melissa. Főszakácsa az ezüstérmes magyar olimpiai csapat vezetője Prohászka Béla. A tervek szerint jövőre két konferenciateremmel is bővül a szálloda.Az ünnepélyes megnyitón és egyben a szálló felszentelésén részt vett Marton Károly, a Hunguest Hotels szállodalánc üzemeltetési vezérigazgatója és Virga Csaba PR menedzser, Dusa Mircea, Hargita megye prefektusa, dr. Csedő Csaba Csíkszereda polgármestere, Máthéffy Győző, a Turisztikai Minisztérium területi képviselője.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS