2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Wikigp: a brazil örömlányok Wikipédiája

F. N. 2009. január 08. 16:54, utolsó frissítés: 15:52

Szilikonmelle van? Hajlandó csókolózni? És főleg: mennyit kér? A Wikigp oldal minden lényeges információt közöl a brazil prostituáltakról.A Wikipédia modellje szerint működő, a felhasználók által is szerkeszthető honlap készült Brazíliában a prostituáltak számára. A Wikigp elnevezése a garota de programma kifejezésből ered, amelyet a brazíliaiak a prostituáltak megnevezésére használnak. A honlap jelenlegi, béta-verziója tesztelés alatt áll, ami azt is jelenti, hogy megtörténhet: néhány percig nem működik. Ám ennek ellenére már 99 ezer látogatóval büszkélkedhet.


A honlap tartalmának túlnyomó részét az örömlányok különböző kategóriák szerint csoportosított lapjai képezik: a legtöbb ilyen bemutatkozó lap tartalmaz fotót, főleg az ügynökségeknél dolgozó lányok esetében. Az űrlapot persze nem minden lány tölti ki teljesen, aki azonban igen, arról kiderül többek között arcformája, magassága, testsúlya, telefonszáma, és természetesen a szolgáltatás ára is. Az űrlap emellett


részletesen tárgyalja a lányok fizikai adottságait:arcformájukat, melleiket (szilikonnal vagy anélkül), fenekük formáját (utóbbit Brazíliában bumbum-nak hívják). Végül pedig kiderül az is, mire hajlandó az illető lány - ezt egyébként az oldal sarkában látható, vicces ikonocskák is jelzik. Az óvszer nélküli orális, valamint az anális szex mellett arra is kitérnek: melyik prostituált hajlandó csókolózni a klienseivel.

A legtöbb (közel 500) lány Sao Paoloból, Brazília legnépesebb városából regisztrált az oldalra, persze különböző álneveket használva. A felhasználók ötös és tízes közötti osztályzatokkal értékelik a prostituáltakat - és vagy a kínálat nagyon jó, vagy az oldal látogatói lágyszívűek, a legtöbb örömlány ugyanis 9,8 és 10 közötti osztályzatot kapott.

A honlap szerkesztői bemutatkozójukban leszögezik: nem reklámlehetőséget kívánnak nyújtani a prostituáltak számára, vagy netán vitafórumot a közönségnek, hanem tiszta és gyors képet szeretnének nyújtani arról,


melyik örömlány kicsoda,

mire hajlandó és hol dolgozik. Brazíliában legális a prostitúció, legalábbis olyan értelemben, hogy nem létezik jogszabály, amely tiltaná. Törvénybe ütközik viszont a bordélyházak működtetése, vagy prostituáltak alkalmazása bármilyen más módon. Már a kilencvenes évek végén mintegy egymillióra becsülték az országban dolgozó örömlányok számát.

Ugyanakkor az országban súlyos gondot jelent a gyerekprostitúció, Brazília jelenleg is a pedofil szexturizmus egyik kedvelt célpontjának számít. Hat évvel ezelőtt a szexmunkások Davida nevű szervezetének nyomására a brazil munkaügyi minisztérium felvette a szexmunkást is az ország hivatalos foglalkozásainak listájára. A szervezet jelenleg azért harcol, hogy legalizálják a prostituáltak alkalmazását, és javítsanak szociális helyzetükön.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS