2017. november 21. keddOlivér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illegálisan gyártották az intim felvételeket

szerk. 2002. május 21. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Álmennyezetbe épített videokamerákat találtak a fogyasztóvédők a bukaresti Mini Prix használtruhabolt próbafülkéiben. Az ügyfelek felháborodtak a hír hallatán, hogy meztelenül filmezték őket. Ráadásul #b#nem tudni, mi is történt a felvételekkel#/b#.
A sajtóhoz a népszerű fővárosi Mini Prix használtruhás üzlet vásárlóiktól érkezett a bejelentés, akik felfigyeltek a próbafülke feletti mennyezeten található apró nyílásra. A fogyasztóvédelmi hivatalt a Jurnalul National napilap és az Antena 1 tévéadó riasztotta. Az üzletbe érkező fogyasztóvédőknek sem az eladók, sem az üzletvezető nem tudta megmagyarázni, hogy a nyílás milyen célt szolgál. Az alkalmazottak egyhangúlag tagadták, hogy bármilyen figyelőberendezés működne az üzletben, miután az egyetlen, nyilvános helyen levő kamerát is "már rég" leszerelték.

Gyanútlan vásárlók...
Gyanús nyílás


A fogyasztóvédők nem hagyták annyiban, és némi kutakodás után egy működő kamerát szedtek elő az egyik próbafülke fölötti álmennyezetből. A többi fülkében további kamerákra bukkantak, ezeket azonban nehezebb volt kiszerelni. Az egyértelmű bizonyítékok ellenére az eladók továbbra is próbálták menteni a helyzetet, és bár azt már elismerték, hogy léteznek rejtett kamerák, azt állították, azokat már több hónapja nem használják. A készülékek összértéke a becslések szerint több ezer dollár.

A pincéből hirtelen előkerülő alkalmazottak ezzel ellentétben három hétről beszéltek. Arra, hogy akkor mégis miért működtek a megtalált kamerák, nem volt magyarázat, mint ahogy arra sem, hogy az eredetileg a pincébe vezető, láthatóan nagy sietséggel elvágott kábelekkel mi a helyzet.

A figyelő-berendezés maradványai
Az egyik minikamera


Nem tudni, hova lettek a felvételek

A megérkező igazgatónő, Mara Cristina változata szerint a kamerák már több hónapja nem működnek, mivel "rájöttek, hogy használatuk szabálytalan". Elmondása szerint a megfigyelési rendszert egy magáncég építette be, amelyik azután le is szerelte őket -- ennek ellenére azok furcsamód még mindig ott voltak. A tulajdonosnő nagy zavarban, dadogva előadott történetben nevek és adatok nem, egymásnak ellentmondó "tények" viszont annál gyakrabban szerepeltek.

Arra nem derült egyelőre fény, hogy pontosan mi célt szolgált a filmezés, a felvételeket kik láthatták és mire használták fel. A felháborodott vásárlók döbbenten vették tudomásul a történteket, egyikük dühödten közölte, hogy soha nem gondolta volna, hogy Romániában a próbafülkékben lefilmezik az embereket. A fogyasztóvédelmi hivatal szerint az üzlet tulajdonosai súlyosan megsértették a vásárlók intimitáshoz való jogát, akik figyelmeztetés híján, akaratukon kívül mások szeme láttára voltak kénytelenek vetkőzni.

forrás: Jurnalul National

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS