2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Furán viselkedő, puttonyos emberek özönlötték el a várost

Kertész Melinda Kertész Melinda 2007. december 22. 12:56, utolsó frissítés: 2007. december 21. 17:31

Brit kutatók egy csoportja évek óta figyelemmel kíséri a Mikulást. A feladat: megtudni, miért helyezett az a piros ruhás öregúr a fenyőfa alá svédmintás pulóvert és gyapjúzoknit a hőn áhított utánfutós kamion helyett. #b#[fotóriport]#/b#
A megfigyelőmunka folyamán több dossziényi adat gyűlt össze, az alábbi összeállítás is a kutatók közreműködésével készült.

A Mikulások kedvenc időszaka karácsony környékére tehető. Ilyenkor szoktak mutatkozni, nyári Mikulásról a mikulásológusoknak nincs tudomása.

Ugyan keringenek olyan pletykák, hogy július kellős közepén a Jókai és az Egyetem utca sarkán valaki Mikulást látott, de mivel bizonyítékot senki nem tudott felmutatni, a szakma nem foglalkozott komolyan a kérdéssel. Ám odáig nem mentek el, hogy tagadják a nyári Mikulás létét, mint lehetőséget: hivatalos álláspontjuk szerint a Mikulás nyáron pont annyira észrevehetetlen, mint a fehér holló a hóban.


Azonban amint az első hó leesik, a piros kosztüm jól érvényesül a fehér havas háttéren, így elkezdődik a Mikulások szezonja.A kutatók megállapították, több méretű Mikulás is létezik: vannak egész pici Mikulások, közepesek és emberméretűek. A közepes méretű Mikulásokból van a legtöbb.


Továbbá a Mikulások néha megmagyarázhatatlan viselkedést tanúsítanak:

léteznek cipőfétises mikulások,léteznek cipőfétises mikulások,kukkoló mikulások, kukkoló mikulások,


könyvmoly mikulásokkönyvmoly mikulások


lábukat lógató, 
<br />
semmittevésben ringatózólábukat lógató,
semmittevésben ringatózó


fenékriszáló mikulások –fenékriszáló mikulások –


– ez utóbbiak akkor érzik a legjobban magukat, ha az utcán végezhetik a közszemérmet sértő mozdulataikat– ez utóbbiak akkor érzik a legjobban magukat, ha az utcán végezhetik a közszemérmet sértő mozdulataikat


A Mikulás lookja: nem sok kreativitást feltételeznek a tudósok a Mikulásról, hiszen minden egyes évben ugyanabban a piros ruhában jelenik meg.

A Mikulás életmódja: nem túl egészséges. Valószínűleg sok zsírban gazdag étket fogyaszt, nem mozog eleget és kevés zöldséget eszik: erre utal a méretes pocakja, a piros orr pedig arra enged következtetni, hogy az itókát sem veti meg.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS