2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

PopSuli: légy híres a rádiókban!

szerk. 2007. október 24. 14:54, utolsó frissítés: 14:36

Akarjátok, hogy Erdély leghallgatottabb rádiói#b# a ti zenéiteket játsszák?#/b# Erről szól az Erdély FM és a Transindex közös projektje, melyhez nyolc kereskedelmi rádió csatlakozott. Eddig. 2008 tavaszán: Médiabefutó.

A Transindex tehetséggondozó és médiapromóciós mozgalmat kezdeményez. Célunk egy többlépcsős, összefüggő program létrehozása, amelynek lényege, hogy a már felfedezett tehetségek valóban sztárokká váljanak.

Promóció, rendezvényszervezés, zenei portál és nem utolsó sorban rádióműsor: ezek az alappillérei annak a többlépcsős projektnek, amitől azt reméljük, új lendületet adhat a romániai magyar popszakmának.

A projekt keretében elsőként egy rádióműsor valósul meg, amelyben a legjobb erdélyi zenéket és együtteseket mutatjuk be.Bekapcsolódnak az Erdély FM, a Star Rádió (Székelyudvarhely), Régió Rádió (Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Kézdivásárhely), Gaga Rádió (Marosvásárhely), Paprika Rádió (Kolozsvár), City Rádió (Szatmárnémeti, Nagykároly), Vox Rádió (Székelykeresztúr), Fun FM és Energy Rádió (Csíkszereda) – további partnereink azonosítása folyamatban.A rádióműsor címe PopSuli, november elejétől párhuzamosan hallgatható partner rádióinkban. A PopSuli várja a régi és új zenekarok jelentkezését folyamatosan új modulokkal kiegészülő portálján, a www.popsuli.ro-n. Az itt feltöltött zenékből szerkesztjük az erdélyi sugárzású rádióműsor tartalmát. A PopSuli hozadéka lesz a negyedévente összeállított erdélyi toplista.

>> A PopSuli ideiglenes oldala >>


A tehetségkutató megszervezését továbbra is prioritásként kezeljük, de úgy látjuk, ennél többre van szükség. Ideje továbblépni: a Médiabefutó ezért a tehetségápolásra összpontosít.

A további tervek közt minőségi hangfelvételek készítése, alternatív kiadási lehetőségek kiaknázása, szakmai képzés, koncertek szerepelnek, és természetesen nem hagyunk fel a tehetségkutatással sem – 2008. márciusában indul a következő Médiabefutó országos tehetségkutató, továbbra is az RMDSZ és a Transindex szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS