2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szundi nagy bányata

Kertész Melinda Kertész Melinda 2007. október 15. 09:50, utolsó frissítés: 2007. október 12. 18:22

Szundi elégedetlen, mert az erdőlakók nem érdeklődnek a munkája iránt. Gondolkodik, majd úgy dönt, változtatni kell a helyzeten. Autópálya-munkalátogatás, egyéni értelmezésben. #b#[fotóriport]#/b#
Ma reggel nemcsak az égen, hanem Szundi homlokán is szürke gomolygó felhők gyülekeztek: rájött, hiába dolgozik látástól vakulásig a bányában, az erdő lakói nem értékelik erőfeszítéseit.Ma reggel nemcsak az égen, hanem Szundi homlokán is szürke gomolygó felhők gyülekeztek: rájött, hiába dolgozik látástól vakulásig a bányában, az erdő lakói nem értékelik erőfeszítéseit.


Törte a fejét, de semmi nem jutott eszébe.Törte a fejét, de semmi nem jutott eszébe.


Megbeszéléseket folytatott Hapcival is...Megbeszéléseket folytatott Hapcival is...


...aki azt tanácsolta neki, hívják haza a tanulmányait külföldön folytató Tudort, hátha lesz valamilyen jó ötlete, miként lehetne rádöbbenteni az erdő lakóit, minő fontos munkát végeznek ők a bányában....aki azt tanácsolta neki, hívják haza a tanulmányait külföldön folytató Tudort, hátha lesz valamilyen jó ötlete, miként lehetne rádöbbenteni az erdő lakóit, minő fontos munkát végeznek ők a bányában.


Kisvártatva Tudor meg is érkezett.Kisvártatva Tudor meg is érkezett.


"Nincs más választás – morfondírozott magában Tudor –, meg kell hívni egy pár erdőlakót, hogy nézzék meg, milyen fontos munka folyik itt. De arra kell vigyázni, hogy a legpletykásabbakat hívjuk, akik majd elmondják a többieknek is."


Szép számban meg is jelentek a kíváncsi erdőlakók. Örült Szundi a sikernek. Szép számban meg is jelentek a kíváncsi erdőlakók. Örült Szundi a sikernek. "Tudtam én, hogy okos fickó ez a Tudor" – gondolta magában.


Ki is állt Tudorral az erdőlakók elé. Elmondták, milyen nehéz a bányában dolgozni, és hogy mennyire örülnek, hogy szépen haladtak a munkálatok.<i>(Fotó: Biró István/Krónika)</i>Ki is állt Tudorral az erdőlakók elé. Elmondták, milyen nehéz a bányában dolgozni, és hogy mennyire örülnek, hogy szépen haladtak a munkálatok.(Fotó: Biró István/Krónika)


Tudor úgy döntött, hogy nem elég beszélni a bányáról, el kell menni a helyszínre.Tudor úgy döntött, hogy nem elég beszélni a bányáról, el kell menni a helyszínre.


És elindultak: először a bánya felé vezető utat nézték meg.És elindultak: először a bánya felé vezető utat nézték meg.


Majd azon csodálkoztak, hogy milyen gyönyörűen elsimították a földet az óriási erőgépekMajd azon csodálkoztak, hogy milyen gyönyörűen elsimították a földet az óriási erőgépek


Ámultak a földtúrások mélységén, a homokbuckák számottevő méretén...Ámultak a földtúrások mélységén, a homokbuckák számottevő méretén...


Mikor már az utolsó erdőlakó is hazament...Mikor már az utolsó erdőlakó is hazament...


...Szundi elégedetten biccentett: népszerűségi indexe verdesi már az erdő fölé boruló csillagos eget. <i>(Fotó: Biró István/Krónika)</i>...Szundi elégedetten biccentett: népszerűségi indexe verdesi már az erdő fölé boruló csillagos eget. (Fotó: Biró István/Krónika)A fotók az Erdélyi autópálya Gyalu és Torda közötti szakaszának a 46-ik kilométerénél, Tordaszentlászló határában készültek.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS