2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Jethrón innen és Tull

szerk. 2007. augusztus 31. 17:54, utolsó frissítés: 17:15

Nem voltak annyian #b#a szebeni Jethro Tull#/b#-on, mint az István a királyon, de megtelt a tér rendesen. Nem a szabványt nyomatták, hanem elszórakozgattak, elszórakoztattak.
Furcsa volt, hogy Martin Barre, az öreg gitáros, az egyetlen állandó tag Ian Anderson mellett, nem volt ott, hanem valami ifjú bajor rokker gitározott, aki kilógott fazonilag is, meg mindenféleképpen a képből. Hálistennek nem erőltették nagyon a nyolcvanas évekbeli cuccaikat. És hálistennek volt Thick as a Brick és Passion Play Medley is.

Kicsit túl sokat erőltették a nagyon korai bluesos korszakot. Koncert közben humorizáltak, jópofáskodtak. Volt még Bernstein-feldolgozás sok zenei poénnal (a Dallas soundtrackje beleszőve stb.). Volt az Aqualungról vagy három-négy szám is, ami még tetszett.

Nem a szabvány verziókat nyomatták hanem elszórakozgattak, jammelgettek. Sajnos rövid volt a koncert, alig két órácskát tartott, és a Locomotive Breathet nyomtak ráadásnak.


Anderson öreg, de formában van nagyon, élveztem, habár a magasabb hangfekvések már nem nagyon mennek neki. Erőlködött a korai számoknál rendesen. Egy maca a "life's a long song"-ot kérte kartonon, de nem játszták el neki.Az első negyedórában jó nagy zuhé volt, de nem volt baj. Volt blockflőte, tangóharmonika meg egyéb nyalánkságok is a fuvola és rockhangszerelés mellett, aztán a repertoárba egy kis Mozart is belefért, meg a kötelező Bach-átirat.
Sajnos nem volt Minstrel in the Gallery, s a Stormwatch, Heavy Horses albumokról semmi.Megtelt rendesen a tér közönséggel, habár nem voltak annyian, mint az István a királyon.


Szöveg: Nándika
Fotók: Jakab-Benke Nándor, Vlădăreanu István

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS