2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

SMS-interjú Serfőző Leventével, a nagyszebeni magyar hét főszervezőjével

Kertész Melinda kérdezett:Kertész Melinda 2007. augusztus 29. 18:53, utolsó frissítés: 17:00

Eperjes Károlytól a Szomszédnéniig: több mint nyolcvan, a magyar kultúra sokszínűségét bemutató rendezvényt nézhettek meg Európa kultúrfővárosában az érdeklődők.
A Nagyszebeni Magyarok Egyesülete (HÍD) által létrehozott Magyar Kulturális Iroda által szervezett Magyar Hét eseményeiről Serfőző Levente SMS-ben válaszolt.1-től 10-ig terjedő skálán hogyan értékelnéd a rendezvény sikerességét? Miért?


8,52. Mert sok érték volt benne, és elérte a kitűzött célokat.

Milyen célokat tűztetek ki?


A magyar kultúra minél több értékének bemutatása a Nagyszeben Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében, és a szórványban élő magyarok identitástudatának erősítése.

Milyen hiányosság az értékelésed szerint a tízből hiányzó 1.48 pont? Mit változtatnátok, ha elölről kezdhetnétek a Magyar Hét szervezését?

Több és megfontoltabb reklámozás, tapasztalat – mivel ez az első ilyen nagyszabású rendezvény, amelyet szerveztünk.

Szerinted melyik a legjellegzetesebb magyar tárgy, étel, foglalkozás, ruhadarab és udvarlási szokás Nagyszeben környékén?

A legjellegzetesebb étel a henklis – ez egy különlegesebb süti. Juhászat, mint foglalkozás. A sajátos ruhadarab a klop – ez egy kis kerek kalapszerűség a fejükön. Az udvarlási szokás pedig a „Hazugok” hídján találkát adni.Mi a nagyszebeni magyar ember életfilozófiája?


Még nem készült ezzel kapcsolatosan kutatás, jó ötlet.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS