2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mit játszik a Transindex?

P. E. É. 2007. augusztus 08. 15:22, utolsó frissítés: 2007. augusztus 07. 18:50

Sakkozni nem szokott, esetleg a parasztot üti le. Londonban parkolni, koporsót keresni és focipályát gyepesíteni viszont igen. Akad olyan is, aki eljátszadozik önmagával.
Már a jojó sem a régi, a globalizáció szene megérintette a benne levő fűrészport és gyorsan műanyaggá változtatta, úgyhogy más izgi játék után kellett néznünk. Így esett, hogy mesterdetektívek, gyepmesterek, amatőr hősök és víz-gáz szerelők lettünk. Kikapcsolódásként a terroristákkal harcolunk és Micimackót szabadítjuk ki a kövek közül.

Képzeld el, hogy te vagy a mesterdetektív és a Ravenhearst-ház rejtélyeit kell feltárnod. Emma Ravenhearst naplója segíthet megfejteni, hogy mi a titka az elhagyatott háznak. A megfejtésért elrejtett, elveszett tárgyakat kell megtalálnod, és különböző feladatokat megoldanod.

A Need for speed undergroundban nem egzotikus pályákon autókázol a többi Need for speed játékhoz képest, hanem éjszakai utcai versenyeken Mitsubishi, Toyota, Subaru márkájú autókkal száguldasz. A lényeg az, hogy minél jobban felcuccozd a járgányt, és nyerjél versenyeket meg pénzt. Játékpénzt.
A Windows játékok közül a Mah Jong vagy Taipei játék jön be, ezek internetes micimackós változata az igazi kedvenc. De víz-gáz szerelésben is jók vagyunk, a kicsit Tetris-szerű Pipe-ban építjük a csőhálózatot, hogy ne folyjon ki a gyanúsan zöld folyadék. Időnként terroristákkal is felvesszük a harcot. Keressük az aknákat a Minesweeperben, már egész jók vagyunk benne, csak néha-néha robbanunk fel.


Sven, a pajzán kis fekete bárány

Persze a pornó sem marad ki az életünkből. Az állatszex a kedvencünk. Adott egy juhnyáj csupa fehér barikkal, akikre egy juhász és egy kutya vigyáz. Te vagy a fekete bárány, akinek minél rövidebb idő alatt kell a fehérekkel párosodnod úgy, hogy se a kutya, se a juhász ne püföljön el közben. Ha a kutya grabancát is elkapod hátulról, pontokat nyersz, ráadásul utána a kutya egy ideig mozdulatlan marad. A juhásszal sajnos nem lehet kikezdeni.
Focipálya-gyepesítésben
a vakondokkal, a fűnyírókkal és metszőollókkal harcolunk. A fűnyíró vadon nagy állat, ha nem figyelsz, seperc alatt letépi a kis sárga emberfejet.A parkolás is jól megy már - legalábbis elméletben. London utcáin helyezzük be különféle faramuci helyekre a fekete járművet.A Tetris-alapú játékokból a Bubbles és a Zuhatag tetszik. Képesek voltunk az ősinternet korában éjszakákon át internetkávézóban gyűjteni egymás mellé az azonos színű gömböket, hogy aztán azok eltűnjenek és nekünk nagy pontszámunk legyen.

A Heroes 3 a Need for Speed-en kívül az egyetlen olyan játék, amely stratégiai, ügyességi és a píszíjátékrajongók körében egyáltalán szóbajöhet. Köztünk is van olyan, akit elvarázsolnak a barbárok és a tündérek, akik szeretnek harcolni és hódítani, hatalmaskodni. A rekord 48 óra hősködés alvás nélkül egyhuzamban, egy-két szendviccsel. Vizsga helyett másodéven.

Aztán autóversenyezni is jó ám, de csak titokban, hogy a játékutáló barátnők ne vegyék észre. Ez nem is akármilyen stratégiai művelettel lehet elérni, ugyanis a játék az ő telefonján van.

Amikor kicsik voltunk, és titokban most is néha, Super Marióztunk a Nintendón, lehetőleg főműsoridőben, a hétórási hírek és a Vad Angyal helyett. Így anyuék sem vesztek össze, hogy melyik csatornát nézzék.

De mostmár nagyok vagyunk, és unjuk a számítógépet és a gombokat. Ilyenkor elvagyunk ömnagunkkal. Szórakozunk az ujjacskáinkkal: megszámoljuk őket oda-vissza.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS