2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Félsziget: sündisznó-stájl pánkfrizurák és a déja vu

szerk. 2007. július 25. 17:25, utolsó frissítés: 16:42

A bögyök nagyrésze #b#kint a cicitartóból#/b#, érdeklődve mászkálók rajai röpülnek alacsonyan sörrel a kezükben a sátrak körül, méz helyett szórólapokat gyűjtenek. Első benyomásaink a marosvásárhelyi fesztiválról.
Ms Turqouise


Hosszú, fodros szoknya, saru vagy szandál, batikolt kendők, sündisznó-stájl pánkfrizurák több színben, szütyők, tarisznyák képezik az idei év Félsziget-divatját. Kispénzű diákok a legjobb neo-retro cuccaikat hozták el, hogy abban feszíthessenek, mindenki nagyon laza akar lenni, hogy igazán divatosan lóghasson néhány napot.

A feketébe öltözött világfájdalmasok igyekeznek a ruhájukhoz méltó morc képet vágni, vannak, akik fürdőruhában mutogatják sörhasukat és őzikelábukat, a bögyök nagyrésze kint a cicitartóból, érdeklődve mászkálók rajai röpülnek alacsonyan sörrel a kezükben a sátrak körül, méz helyett szórólapokat gyűjtenek, boldogan kiabálnak egymásnak, patannak szét az örömtől, képvadászok vadásszák a hatásos képeket, a kocsmárosok eligazítást tartanak, a szervezők fülére rágyógyult a mobiltelefon, indul a fesztivál.


Ms White

Sokadik Félsziget – a programfüzet láttán szembetűnik, újabb színpaddal gazdagodott a felhozatal – különben a visszajáró félsziget-lakóknak déja vu élményben lehet részük. A túlbuzgó szervezés is megpróbál a helyzet magaslatára kerülni – kisebb-nagyobb sikerrel. Biztos ami biztos alapon, most már egy karkötő helyett kettőt kap a kedves félsziget-látogató: egyet a fesztivál bejáratánál, másikat a Weekend-telepi strand kapujában biggyesztik rá a csobbanni óhajtók baljára.

Egy kedves sajtós bajtárs meg is jegyezte, még csak egy sárga és egy piros karkötő hiányzik a lila és a zöld mellé. A sörös sátrak mellett a tavalyiakhoz képest sokkal civilizáltabb és ízlésesebb kinézetű bódékban rakodhattak a gyümölcs- és főttkukorica-árusok is: értékelendő, ugyanis a másnaposság ellen legjobb a C vitamin.Mr Black

A civilsátor körül bődületes a hangzavar. Az AIESEC nemzetközi közgazdász (és nemcsak) diákszervezet töltöttkáposzta-evő versennyel reklámozza saját magát az éhes félsziget-lakók körében, és most sem hiányzik a sátruk mellől tavalyi kedvencünk, az a kikiáltó, akiknek a hangereje az egész főszínpadéval vetekedik (laaaa doi începe... uuuunu! doooi!! trei!!!) . Bent viszont csendesebb a hangulat – például egy mozgássérült-segítő szervezet asztala mellett kipróbálhatod, milyen érzés lábbal festeni, plusz gyorstalpaló tanfolyamon vehetsz részt toleranciából.Ja, hangulat még nincs – meglátjuk, hogyan tudják fepörgetni az estét a Tankcsapda, a Gogol Bordello és a Pendulum egyesített decibelei. A koncerteken kívül a hivatalos szabadidő (ún. egyéb) programok csak holnap indulnak, egyelőre a többség a becuccolással és a sörsátrak feltérképezésével van elfoglalva. Impozáns az ökovécé-felhozatal, viszont aki sátorral érkezett, az tapasztalhatja, hogy ugyanazon a hosszú és rögös úton porlik (mint a szikla) a táborhely felé, mint a tavaly. Emelkedtek a jegyárak, viszont még a tavalyi kínálatnál is meggyőzőbb a dj-kavalkád.

És hogy szemtelenül hazabeszéljünk, a Transindex Médiabefutó tehetségkutatója szervezésében minden kora délután tesztelheted, hogy áll a kezedben a dobverő és az elektromos gityó.Ms Pink

Az első benyomás nagyjából megegyezik a Félszigetről alkotott elképzeléseimmel: egyelőre csak kóválygok a furcsa színkavalkád és hangzavar közepén. Mindenhol hangolnak, próbálnak és még méregzöld, hupilila vagy egyszarvúra emlékeztető frizurával sem lehet eléggé feltűnő az ember. A sátoroknál egyelőre pangás, a lakóik valahol jól elvannak a bandájukkal.Mr Green

Volt szerencsém a legeslegelső benyomásokhoz, ugyanis már hétfőn, a mínusz egyedik napon már felmértem a terepet. Már akkor gombamódra jelentek meg a sörsátrak és a lacikonyhák. Élet ugyan még csak a Sörpatikában volt, de ott nagyon. Kedden délben már a színpadok is kezdtek rendes alakot ölteni, és a sajtóiroda is inkább méhkashoz volt hasonló. Estére már mindenhol embersorok kígyóztak, de főleg a bejárat és a sátortábor előtt. A Félsziget verőereiben megindult a keringés. És nagyjából ennyi.
Bándzsi-dzsámping sorozat: Kassay Réka

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS