2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyula: Magyarország leghangulatosabb fürdővárosa

fizetett hirdetés 2007. július 24. 16:41, utolsó frissítés: 16:40

A közel 800 éves Gyula Magyarország délkeleti régiójában, Erdély kapujában fekszik. Több nemzetiségű, több vallású település, ahol az itt élők mindig szívesen fogadják a látogatót. #b#(x)#/b#

A Magyar Fürdőszövetség által a legmagasabb kategóriába sorolt, négy csillagos strand- és gyógyfürdő, pihenésre és aktív időtöltésre csábít minden korosztályt. 19 medencéjével, gyógyászati és kényeztető szolgáltatásaival mesés környezetben, az Almásy-kastély 8,5 hektáros 200 éves ősparkjában biztosít lehetőséget a teljes kikapcsolódásra.

A kulturális csemegére vágyók történelmi, művészeti, mezőgazdasági, vagy akár technikai kiállításokat tekinthetnek meg több helyszínen. Ezek egyike Gyula jelképe, a 600 éves vár, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára. Teljes felújítása 2005. évben fejeződött be; immár 24 kiállító terem várja az érdeklődőket, a kor mindennapjait idéző kiállításaival.E kínálatot színesítik a „Kérdezz engem!” Animátori Szolgálat változatos programjai, melyek között jelmezes-komédiás várbéli tárlatvezetés, verses estek, utcabálak, játszóház, torna, kirándulások, gyermekprogramok is szerepelnek.

A vár falai között kapott helyet a Gyulai Várszínház, a legrangosabb magyar nyári színházak egyike is, ahol életre kel a komédiától a drámán át a jazz és blues világáig minden műfaj.

Az előadásokon felül kiemelkedően sok kulturális esemény, szórakoztató rendezvény, fesztivál csalogatja a vendégeket, a télbúcsúztató Reneszánsz Karneváltól az őszköszöntő Németvárosi Szüretig.Ne feledkezzünk meg persze a gasztronómiáról sem. A nagy múltra visszatekintő, összetéveszthetetlen gyulai kolbász Gyula fémjele. De az édes ízek kedvelői sem maradnak kiszolgálatlanul, hisz Magyarország második legrégibb cukrászdája, a több mint 160 éves Százéves cukrászda az 1800-as évek polgári színterén kínálja különleges süteményeit és fagylaltjait.

A város ódon épületei is ugyanezt a hamisítatlan polgári kisvárosi hangulatot tükrözik. A nemrégiben felújított belváros mediterrán színeket kapott – szökőkútjaival, virágaival, fáival, számtalan szabadtéri vendéglátó helyével tágas teret biztosít egy kellemes sétához, baráti beszélgetéshez.A környék erdői, tavai, a Körösök a természet szerelmeseinek, horgászoknak, vadászoknak biztosítanak hatalmas választékot. Emellett a városban sok egyéb lehetőség kínálkozik sportolásra, legyen az tenisz, salakmotorozás, vagy akár repülőgép-modellezés, gokart, kutyás agility.

Akár aktív, akár pihentető üdülésre vágyik, Gyula közelebb van, mint gondolná!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS