2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túlélőkészlet Orbán-koncertre

B. D. T. B. D. T. 2007. július 21. 20:02, utolsó frissítés: 19:32

Amikor vérforraló beszédet hallgatsz a júliusi tűző napon, két vagy akár három órán keresztül, szükséged van valamire, ami #b#megóv a gutaütéstől#/b#.

A tusványosi zárónap általában kánikulával, Orbán Viktorral és tolongó tömeggel jár: ezért a szokásos fél liter ásványvíz nem lesz elég, hiába álltál érte sorba a tábor melletti forrásnál. Itt valóban túlélőkészletre van szükség. Mivel mi is kezdő kánikula-túlélők vagyunk, másoktól inspirálódtunk.


Ha kicsi a kalapod, toldd meg egy sörrelHa kicsi a kalapod, toldd meg egy sörrel


A fekete ernyő azonban nem a legideálisabb, hiszen valósággal nyeli a forróságot. Ezért kell alája kalapot is viselni.

LegyezőkLegyezők


Legyezőt gyakolatilag bármiből lehet rögtönözni: a programfüzet, miután már számtalanszor módosultak benne az időpontok, igazán kibír még egy átalakulást, keményebb fedelével kellemes hűvös szellőt generálhatunk magunk örömére. De használható bármely, helyben megvásárolt puhafedeles kiadvány, karton stoppolótábla vagy éppen, jobb híján, szórólap is....és persze az igazi legyező az igazi.

NőkNők


AlternatívAlternatív
Fényvisszaverő és hőszigetelő alvószivacs: nagyon jó ötlet, és sokan elférnek alatta. Persze kettesben a legjobb.

Operatőr-militaryOperatőr-military


Érdekes variáció kalapra: mintha zsákvászonból készült volna. Nemcsak hagyománykedvelőknek!Érdekes variáció kalapra: mintha zsákvászonból készült volna. Nemcsak hagyománykedvelőknek!


Azért arra is érdemes figyelni, ki mellé állunk vagy ülünk: ez a rózsaszín micsoda magára vonja a figyelmet, és sehogy sem talál a barna zsákvászonhoz.

CsíkosCsíkos


Minden, ami narancssárga: nemcsak politikai nézeteinket fejezhetjük ki vele, de nagyon vidám és divatos is. Minden korosztálynak.

GenerációkGenerációkTovábbi variációk kalapra:

Személyes kedvencünkSzemélyes kedvencünk


Klasszikus szalmaKlasszikus szalma


CsákóCsákó


A tegnapi újságot őrizgetők jól járnak. A klasszikus papírcsákó olcsó, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és még egyedi is. Csoporthoz tartozásunkat is kifejezhetjük vele: adjunk a haverok kezébe is egy-egy csákót, és mindenki minket fog bámulni.

Az ernyőkkel más a helyzet. Mivel nem találni klasszikus, a 19. században játszódó romantikus filmek képi világát idéző napernyőket, mindenki esernyőt használ e célra.Előnye: ha a magasba tartjuk, jó sokan beférnek alája.Gomba-módban a hátunkat is megvédi a leégéstől.

PirosPiros


A piros helyett mi inkább ezt a kendőt választanánk...

MacisMacis


El lehet bújni alatta a felnőttek elől.Klasszikus megoldás a sörsátor alá beülni, de jó idejében helyet kell foglalni. Egy idő után ugyanis minden padon pontosan annyi ember fog ülni, amennyi épp elfér. Előnyös egy pad szélén csücsülni, így néha kényelmesen elballaghatsz egy sörért, hacsak a csapos nem feledkezik bele nagyon a beszéd hallgatásába.

Így néztek kiÍgy néztek ki


Sztaniol 79: így is lehetSztaniol 79: így is lehet

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS