2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rövidnadrágos politikusok helyett egyelőre mezítlábas fiatalok

szerk. 2007. július 18. 03:08, utolsó frissítés: 03:08

A színpad előtt kevesen, a sörsátrakból azonban annál többen követték a diákegyetemet nyitó koncerteket. #b#Tudósítástöredékek.#/b#

[Mr. Green] Körülbelül ezren vették be magukat Tusványos első estéjén a színpad előtti teret övező kocsmákba. Este tízre már teltházat jelnthetett a legtöbb söröző, miközben a színpadon profi műsort bemutató marosvásárhelyi Diamond Rhythm alig pár tucatnyi nézőt csalt a színpad elé freejazz zenéjével.

A rockabilly műfaj egyedüli magyarországi követője, a Mystery Gang Trio csak kétharmad részben képviselte magát, így két további zenésszel kiegészülve Sonny and his All Star Band néven szórakoztatták a közben megszaporodott közönséget. Miközben tudósításunkat írjuk, a színpadon a Role feldolgozás-szettje szól – mint minden évben ebben az órában.

Néhány változás a zenei programban: a kedd estére meghirdetett Galooshka-koncert betegség miatt elmaradt; pénteken elmarad a The Underskies és a Suie Paparude fellépése, lesz viszont helyettük Zagar.

[Miss Orange] Aki Bükszád felől érkezett, előbb egy tehéncsordán kellett átverekednie magát: ilyenkor előnyben van, aki bringával vagy motorbiciklivel közelíti meg Tusnádfürdőt. A tehénszlalom épp elég adrenalint pumpál beléd ahhoz, hogy felfokozott hangulatban, engem-mostmár-se-rendőr-se-szervező-megnemállíthat módban gurulj lefele a macskaköveken, ezernyi, utólag fölöslegesnek bizonyuló cuccal megrakodva.

Mint például a vastag pulcsi. Bár a hőmérő mutatója estére mintegy húsz fokot esik, marad így is legalább 18 Celsius, a keményebbek egy szál pólóban, a fázósabbak kapucnis hosszúujjúban üldögélnek valamelyik sörsátornál. Nappal várhatóan meglesz a standard 30+, ezért, aki teheti, töltekezik hideg és még hidegebb folyadékokból. Apropó, aki nem tudná, a Csűrben idén 3,5 lej az Ursus, a poharas 2,5. Aki a vacsorát lekési, ezzel marad.[Miss White] Amint átverekedi magát az ember a bejáratnál a „beszéltünk a főszervezővel, beengedhettek a tábor területére kocsistól együtt” című szöveggel, rögtön szembesül a következő problémával: ezúttal a recepciónál ténykedő túlbuzgó szervezők akarják kifizettetni a szállást, ami amúgy kijár hivatalból.

Majd mikor ez a gond is letudódik, az étkezdében jön a következő próbatétel: az amúgy jóindulatú mosolyú konyhásnéni eldönti, ha vegetáriánus koszt, akkor a hús helyett dupla adag sarvalt káposzta jár a karikára vágott, sózott főttkrumplihoz. Nem lehetne egy kis sajt esetleg... A kérés viszont tovaszáll az éterben, mert már a következő táborozóra kerül a sor.

[Miss Pink] Lappangás mindenfele, üresség, unalom, a főtt kukorica sárga gőze, illetve a mézeskalácsházikók dobják csak fel a hangulatot. Házunk előtt Ergo sátor, ergó polgármesterek találkozója, generációváltás a téma, ergó Szász Jenő viszi a prímet.

Áldozathozás a magyar közösségért, nemkivándorlás, három százalék, megyeegyesítés, orvosok, közgazdászok, húsz millió – tömören a hallottak. A recepción várakozás, senki nem tudja, hogy ki hová és miért van elszállásolva, várakozás, bemelegítés az intenzív társas életre – máris megkezdődött az áldozathozás a közösségért.

A kempingben kis fekete kutya bóklászik, szalámiért esedezik. A fizetség elmarad: Szalámi fürgén kiszalad a fényképkompozícióból. Az éttermi idill: sör, disznóhús, natúrkrumpli, káposzta, virágok, vonat, fenyves, hegyek, Olt, és persze a gyönyörű nők meg a jóképű pasik a parton – vagyis mi.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS