2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Dél-alföldi régió

fizetett hirdetés 2007. július 16. 16:48, utolsó frissítés: 15:27

A régió honapján megtalálható a Dél-alföldi városok leírása, rendezvények, üdülési ajánlatok, letölthető prospektusok és még számos érdekesség. #b#(x)#/b#

A Dél-Alföldi táj folyókkal – Duna, Tisza, Maros, Körösök, Berettyó – gazdagon átszelt síksága számos lehetőséget kínál az aktív pihenésre: vízi turizmusra, evezésre, sétahajózásra, horgászatra, lovaglásra, vadászatra, a szinte érintetlen természeti táj és az állatvilág megfigyelésére.

A Kiskunsági Nemzeti Park része a bugaci puszta, ahol a tájegység jellegzetes buckavilága és homokpusztája várja a látogatót. A parkhoz tartoznak a Holt-Tisza érintetlen területei, több szikes tó és szikes puszta is.

A Körös-Maros Nemzeti Park területén, Dévaványa mellett van Európa legnagyobb túzokrezervátuma. A Duna-Dráva Nemzeti Park leghíresebb része a Baja melletti Gemenci-erdő, amely hazánk és egész Európa fekete gólyák és réti sasok által legsűrűbben lakott területe. Gemenc mint vadászterület az itt élő gímszarvas-állomány miatt rendkívül keresett.

Az Alföld Spa a gyógyító vizek és szolgáltatások sokaságát nyújtja pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket.

Ki ne hallott volna már a híres gyulai vagy csabai kolbászról, a szegedi szalámiról, a kalocsai és szegedi fűszerpaprika-őrleményről vagy a makói hagymáról? Ugyancsak nemzetközi rangú a kecskeméti barackpálinka és a békési szilvapálinka is.

A régió rangos gasztronómiai rendezvényei közül kiemelkedik a Csabai Kolbászfesztivál, a bajai Halászléfőző Népünnepély, a Szegedi Nemzetközi Halfesztivál, a Kalocsai Paprikás Ételek Főzőversenye, melyekre évről-évre több turista és vendég érkezik Románia területéről. Ez megmutatkozik mind a vendégéjszakák növekedési ütemén, mind a tartózkodási idő növekedésében.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS