2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hogyan telt nekünk a péntek 13?

szerk. 2007. július 13. 18:08, utolsó frissítés: 17:59

Végső soron csak egy olyan nap, mint a többi. A kozmetikusok bosszút állnak, számítógépek lerohadnak. Fekete macska is került, igaz, még kölyök.


Miss White

Úgy gondoltam, jobb fel sem kelni, hiszen el fogok késni a szerkesztőségből, mert visszaaludtam, miután az ébresztőóra belekerregett hajnali álmomba. Sietség közepette kiejtettem kedvenc parfümömet a kezemből, naná, hogy nem a szőnyegre, hanem pont mellé, a padlóra esett.


Sanda gyanúm arra vonatkozóan, hogy rossz napom lesz, egyre csak erősödött, amint néztem, ahogy a Chanel Chance-ot issza be a szőnyeg. Majd a macskám, Piskóta keresztben sétált el előttem, és nem léptem vissza hármat. Ennek az lett a következménye, hogy összerúgtuk a port édes egyetlenemmel.

Kiléptem az utcára, az égen csúnya fekete felhők tornyosultak. Gondoltam, talán jó lenne visszamenni esernyőért, de hirtelen eszembe jutott, hogy ha megfordulok utamból, nem lesz szerencsém, nem kell tetézni, amúgy is kijutott mára a baljós jelekből. Tisztes távolságban voltam már a háztól, amikor eleredt a zápor, és pillanatok alatt odalett az a félórás munka, amit a hajamra szántam aznap. Szerencsére, mindez a tegnap történt, ma már csak egy középszerű péntek van, az se baj, hogy tizenharmadikát mutat a naptár.


Miss Pink

Péntek 13: a kozmetikusok bosszújának napja. Előbb összeszurkál mindenféle tűkkel, úgy tesz, mintha kezelne. Közben rád akar tukmálni többmilliós arckrémeket, mondván, hogy csakis az segíthet a rendkívül problémás bőrödön. Már majdnem előkotorod a pénztárcádat, csak közben éppen valami büdös pakolás kerül az arcodra.

A kezelés végén lepengeted fél fizetésedet. Hazafele csak egyszer mersz belenézni a kirakatba, mert a látvány is fáj. Úgy nézel ki, mint akin épp most ment át a gyorsvonat. Közelebbről megnézve azonban minden pattanásod és bőrhibád régi ismerősként köszön rád, körülöttük nyolc napon túl gyógyuló sebek. Irigyeled Jim Carrey-t a zöld maszkjáért, ő legalább viccesen fogta fel a dolgot.


Mister Green

Az én péntek 13-am már egy hete megkezdődött. Torokfájás, láz, hidegrázás, fejfájás, tegnap még egy orvos is felnyúlt a fenekembe. A végeredmény: antibiotikum két hétig. A mai nap azonban normálisan indult.

Nem öntöttem magamra a kávét, nem gyújtottam meg fordítva a cigimet, és csak 25 percet késtem munkából. Ahogy azonban beértem az udvarra, rögtön átszaladt előttem egy fekete kölyökmacska. Nem tudom, mi a jelentése annak, hogy nem kifejlett példány volt, de attól tartok, hamarosan kiderül. Csak épp egy bálkón ne essen a fejembe!

>> Az év lehangolóbb napja: tavalyi hangulatjelentés >>

Mister Yellow

Úgy jöttem ma dolgozni, hogy egy igazi nyugis pénteki napom lesz: legalább 13-szor nyújtózom, csak 13 hülyeséget kell elintézzek, és legfennebb 13 óráig maradok benn. Fenét.

Mintha a fejembe esett volna egy bálkón. Igaz, lehetett volna rosszabb is: például két számítógép helyett négy is elromolhatott volna. Az Edy Spedition fuvarozócég autója – sofőrjét ezúton is üdvözlöm – nem egy, hanem két órára is elállhatta volna az udvarról a kijárást.

Aztán megtörténhetett volna, hogy nem egy, hanem rögtön három-négy családi ebédre vagyok hivatalos, melyet már ezen sorok írásának pillanatában is lekéstem.

Végső soron szerencse, hogy minden így történt: ha nyugis pénteki napom van, még eszembe jutott volna fekete macskákat nézegetni, aztán azon filózni, hogy mi jön még ezután.


Mister Black

Péntek 13.-án kaptam a legjobb jegyeket a suliban. Nem azért, mert dacoltam a népi hiedelmekkel vagy a számmisztikával sőt. A 13-as szám a szerencsés számom, én ezt az ellentmondások kiküszöbölésének lehetőségeként értelmezem.

Középsuliban volt egy jó barátom, aki április 13.-án született és többször esett péntekre a születésnapja. Olyan ember volt, aki megfelelő távolságtartással viszonyult ehhez, de nagy jelentőséget tulajdonított annak, hogy éppen akkor tölti be tizenvalahányadik életévét. Mindig egy megfoghatatlan, kissé óvatos titokzatossággal beszélt erről a napról.

Személy szerint nem óvatoskodom a péntek 13.-ával, de ma minden lehető technikai baki bekövetkezett, ami egyszer megtörténhet. Talán jobban oda kellene figyelni a jelekre...

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS