2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szafarit is szervez az erdőszentgyörgyi Cervus vadászatszervező iroda

fizetett hirdetés 2007. július 10. 12:29, utolsó frissítés: 2007. július 09. 19:10

Afrika: a vadászok Mekkája, ahova az életben egyszer el kell jutniuk, a szafari akár az első szerelem, amelyre mindig emlékszik az ember. #b#(x)#/b#
Mihály Zsolt: - A Cervus vadászatszervező iroda megnyílása előtt Erdélyben nem létezett olyan cég, amely a helyi hagyományokhoz méltó vadászatokat szervez. Idén márciusban indult be a vállalkozásunk: úgy éreztük, itt az ideje egy olyan kezdeményezést elindítani, amely betartja a vadászetikát és magas színvonalú, személyre szabott szolgáltatásokat biztosít.

Cégünk 215 ezer hektáron, kizárólag nagyvadas területen szervez vadászatokat. Vendégeinket lóháton kalauzoljuk érintetlen tájakra, jelenleg Kovászna megyében szervezünk vadásztúrákat.Milyen módszerek közül választhatnak a kliensek? Kinek milyen típusú vadászatot ajánlanak?

- A vadászati módszer szervesen alkalmazkodik a célba vett vadállat életviteléhez, illetve az ügyfél fizikai erőnlétéhez. A lovasvadászatot, amely egytől négy napig terjedő vadászattal egybekötött kalandtúra, leginkább edzett, szenvedélyes vadászoknak ajánljuk.

Hiúzvadászatra vagy cserkelésre is mindenképpen jó erőnléten levők jelentkezését várjuk. Emellett azt is fontos kideríteni, hogy az érdeklődő mennyire ért a vadászathoz, milyen tapasztalatokkal rendelkezik.Lesvadászatot vaddisznóra szervezünk, területeinken gyakori a húsz centiméter feletti kanok aránya. Medvére többféle vadászati módszert is biztosítunk: a hajtóvadászat is lehet eredményes, de a lesből célzók gyakrabban térhetnek haza a trófeával mind medve, mind vaddisznó esetében.


A kafferbivaly, az oroszlán és az első szerelem

Legtöbb vadász gyerekkori álma legalább egyszer az életben részt venni egy igazi szafarin, ebben segítünk Dél-Afrikában és Namíbiában szervezett vadászatainkkal. Ezeknek a minőségi lebonyolításához Molnár Erik, Magyarország Namíbiai konzulja nyújt adminisztratív segítséget. A kafferbivalyra, oroszlánra vadászók érezhetik ezekben a pompás vadakban az ősi, vad ritmust... Az első szerelemhez hasonló élmény lehet.Eddig külföldi, többnyire nyugat-, illetve észak-európai érdeklődők kerestek meg, de szeretnénk elérni, hogy minél több hazai vadász vegye igénybe szolgáltatásainkat. Látva, hogy rengeteg külföldi érdeklődik, úgy gondoltuk, érdemes egyéb programokat is szervezni.


Nemcsak vadakra lehet lőni, erdélyi élményeket is lehet szerezni

Így a vadászaton kívül lovas-, bicikli-, illetve gyalogtúrákat is szervezünk. Négynapos túráink során külföldi vendégeink megismerhetik magyar falvak népi hagyományait, az ott élő emberek szokásait, és belekóstolhatnak a népi konyha remekeibe.Hamarosan egy jól kiépített madarásztan-ösvény kialakításával bővítjük ajánlatunkat, ahol az érdeklődők megfigyelhetik, fényképezhetik az énekes- és ragadozó madarakat. A medvefotózás is érdekes lehet a turistáink számára – ötfős csoportokban zajlik ez a tevékenység.

A cikket a Cervus által szervezett namíbiai vadászatok fotóival illusztráltuk

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS