2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyszemű ufók és torz gyerekfejek a Tranzit Házban

szerk. 2007. június 28. 10:30, utolsó frissítés: 2007. június 27. 15:57

Mi történik, ha a 8-12 évesek rászabadulnak a Photoshopra? A kolozsvári, multikulturális művészeti gyerektábor anyagaiból válogattunk.

Egymást fotózták, majd kipróbálták a különböző számítógépes effektusokat és animációs technikákat a gyerekek a kolozsvári Tranzit Alapítvány által szervezett multikulturális alkotótáborban. Az ötödik alkalommal megrendezett tábor lényege, hogy a különböző nemzetiségű gyerekek a művészi kifejezőeszközök nem verbális formáival ismerkedjenek meg.A vizuális műhely vezetői Ciorici Ludmila, Orosz Annabella és Usatîi Mariana, a képzőművészeti egyetem grafika, illetve design szakos hallgatói.

Annak ellenére, hogy eddig ilysmit nem csináltak, a gyerekek hamar rákattantak a képekkel való játszadozásra - mondja Ludmila. A legnépszerűbb a torzító effektus, mert vicces dolgokat lehet kihozni vele.A tavaly gyurmaanimációt készítettünk, de akkor több idő és figyelem jutott a vizuális műhelynek, mint most - teszi hozzá Bella. Idén arra tanítottuk meg a gyerekeket, hogy egy képet sokszorosítsanak, kisebb változtatásokkal, és a végeredményből összerakják az animációt. De próbálkoztunk azzal is, hogy a mozgás fázisai fotózzuk le.

HIBA (Itt a bongeszo egy flash-t kellett volna megjelenitsen).Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS