2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Prodigy: Fuckin’ Bucharest people, are you fuckin’ ready?

szerk. 2007. június 25. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

Túl vagyunk az év első nagyszabású fesztiválján. Fesztivál? A bukaresti #b#Coke Live#/b#-ot jóindulattal is csak koncertsorozatnak nevezhetjük, de találóbb a fizetős sörfesztivál.

Bukarestben teljesen egyedi elképzelés él arról, milyen egy nagy fesztivál. Kapunyitás délben, takarodó éjjel kettőkor. Attól még nem lesz fesztivál egy rendezvényből, hogy a nagyszínpad mellett van egy kisszínpad és egy dj-sátor is.

Egyértelmű: a június 22-24 között lezajlott Coke Live szervezői nem azt várták, hogy a tömeg sátrastól kivonul egy hétvégére a Morii tóhoz, hanem sika-kasza-lécre rendezkedtek be. A nagy nevekre úgyis becsődülnek az emberek, aztán meg mehetnek haza – olyan ez, mint a sörfesztiválok fizetős formája.


Nem volt azért minden sörfesztiválos: a biztonsági intézkedéseket például (túl) komolyan vették: az még hagyján, hogy italt nem lehetett bevinni, de az öngyújtóktól is megszabadították a rendezvény látogatóit. Ilyen biztonsági intézkedések mellett körülményes lehetett sátort bevinni a szigetre. Mi ugyan nem láttunk egyet sem, de a beszámolók szerint mindössze tucatnyi sátor volt felhúzva – Bukarestben annak is van ismerőse, aki nem ott lakik.


A Coke Live apró részletein is látszik, mennyire helyi szinten gondolkodtak: a sajtóakkreditációkat például a rendezvény előtt három nappal lehetett csak felvenni a szervező cég székhelyén, ami egy agyrém a más városokból – ne adj isten más országból – érkező újságíró számára.

A vendéglátó helyek sem azokhoz szóltak, akik esetleg három napra kiköltöztek volna: kaja szinte semmi, néhány nagy sörsátor, és üdítő mindenfele, négy lejes egységáron félliterenként. Szimpatikusak voltak viszont a hatalmas piros babzsákok, amelyeken kényelmesen lehetett heverészni.


A nemzetközi zenei felhozatal erős volt (The Prodigy, Incubus, The Cult, The Rasmus, Tom Novy, Macy Gray, Pussycat Dolls), sőt, a legerősebb, amit eddig Romániában láthattunk, de minden fellépő műsorát rövidre fogták, a hazaiakét egyenesen nevetségesen rövidre (a délben kezdődő koncertsorozaton az első fellépők 20-25 perceket lehettek színpadon).


Igaz, volt, akinek a kevés idő is sok volt: a fesztivál fő attrakciójának számító Prodigy alig egy órát használt ki a neki szánt másfélből. Igaz, az az egy óra legalább erős volt. Out of Space, Breathe, Firestarter, Spitfire – már a tavalyi Szigeten is megtapasztaltuk, mennyire ütős a Prodigy élőben.

>>A tavalyi Szigeten készült Prodigy-interjúnk>>


A hangosítás is rendben volt, még a közdőtéri keverőállásra is kerültek hangládák, hogy a hátul állóknak is jusson a jóból. Csak hát egy óráért elutazni Kolozsvárról Bukarestig… Néhány éve, a zenekar fénykorában biztosan megérte volna, de most mintha mégse.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS