2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túlélőkészlet kezdő férjeknek

szerk. 2007. május 18. 10:38, utolsó frissítés: 2007. május 15. 14:42

Számíts a legrosszabbra, vagy indulj neki a már úgyis minden mindegy hozzáállással. Kellemes meglepetésekben lesz részed. Néha.

Ne téveszd szem elől: a házasság csak látszólag egy fiú és egy lány szövetsége, de tulajdonképpen két rokonság összemosását jelenti.

Ahogy elkészültek az esküvői fotók, azonnal ültesd le magad mellé a feleségedet, és kérd meg, hogy alaposan mutogassa végig a rokonságát. Közben figyelj a nevekre és kapcsolatokra. Az sem árt, ha felírod a fényképre a neveket, de utána ne ezt a példányt tedd be abba a családi fotóalbumba, amit a nagymama szeretettel nézeget.


Ne ragassz gúnyneveket az új rokonokra. Hidd el, a nagybácsi nem fog örvendeni, ha egy kedélyes Na hogy van, Hájfejű bácsi?-val köszöntöd. Ragya nyanya se.

Figyelj a részletekre! Ha az újdonsült rokonnak nincs gyereke, ne kérdezd meg tőle, hogy És a gyerekek hogy vannak? Legalább ennyire fontos, hogy napirenden legyél azzal, ki van életben a rokon családjából.

Az ég szerelmére, legalább a saját rokonaid nevét jegyezd meg! Legközelebb ne úgy mutasd be feleségednek az unokatestvéred, hogy, Ő... ööö... ő édesapám egyik... ööö... testvérének a... fia.


A hétköznapok nem olyanok, mint az esküvő. Ezután nem lesz olyan, hogy a barátaiddal együtt iszol egész éjjel. Ezt leszámítva semmi nem változik feltűnően. Attól függően, hogy a lagziról mennyi kaja maradt meg, akár egy hét is eltelhet, mire észreveszed, hogy a feleséged még mindig nem főzött.

A házasság alapja a kölcsönös szeretet és bizalom. Erre gyakran fog emlékeztetni a feleséged, miután leszid, és te már épp készülnél visszavágni. A veszekedésnél sokkal hatásosabb érv, ha virágot viszel neki, bár előfordulhat, hogy azzal fogad: biztosan valami hülyeséget csináltál, és azért kapja.

Szokj le arról, hogy a jegygyűrűdet folyton le-fel húzogatod az ujjadon. Ha sikerül elhagynod, feleséged messzemenő következtetéseket fog levonni, még mielőtt a mosógépből vagy a lefolyóból előkerülne egyetlen aranyékszered.

Fogadd el, hogy a fotel-tévé-sör szenthármasság helyett a porszívó-számlák-bevásárlószatyor lesz osztályrészed. Ne törődj barátaiddal, akik azzal ugratnak, papucsférj lettél. Rájuk is ez a sors vár.

Szerinted a szomszéd nője szebb, a feleséged szerint viszont a szomszéd szorgalmasabb, mint te. Vigasztalásul: ők is ugyanezt gondolják rólatok.

Ha néha elkap a kételkedés, gondolj bele: az unokáknak mindenképpen azt kell majd mesélned, ezek voltak életed legboldogabb napjai. Ezért ha valaki rákérdez (mindenki rákérdez), milyen a házasélet, a következő opciók közül válaszd ki válaszod: Egyre jobb; Egyszerűen csodálatos; Jobb már nem is lehetne.

Aztán egy idő után rájössz, hogy tulajdonképpen igazad van.

Ha cikket írsz a kezdő férjekről, mindenképpen mutasd meg a feleségednek a kéziratot, mielőtt közölnéd.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS