2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túlnőtte magát a KMDSZ-Diáknapok?

kép és szöveg:Kassay Réka 2007. május 14. 18:47, utolsó frissítés: 17:42

Társaság, játék, buli, versenyszellem. 700 diák, gallyakból épített sátrak, iszap és ősemberek. A szervezők sem tudtak mindig a helyzet magaslatán állni

Dögmeleg májusi vasárnap Kolozsváron. Aki csak teheti, ledobja gönceit és kivonul a szabad levegőre. A Bükk felé autókázó piknikezők nagy részének fogalma sincs, hogy mire fel az irdatlan tömeg színes egyenpólókban, a gallyakból épített sátorhelyek, az erdő növényzetébe öltözött ősemberek, tetőtől talpig iszapos lányok, a hangos zene. A XIV. KMDSZ Diáknapokon több, mint 700 egyetemista vett részt.

A 69sixtynine sok sikert kíván az összes csapatnakA 69sixtynine sok sikert kíván az összes csapatnak


Társaság, buli, lézengés, ismerkedés, pia, pasik és csajok. A legtöbben ezért a fesztváli hangulatért szeretik a Diáknapokat. Ilyenkor nagyobb az esélye, hogy összefutsz rég látott ismerősökkel, s újra összegyűlnek a csapatok, hogy 3-4 napot együtt töltsenek.Az összkép azonban nem mindig pozitív: „A mi csapatunk kiszállt a játékból, mert már undorítónak találtuk, hogy ennyire vérre megy a harc” – mondja egy lány a No Name csapatból. „Azért továbbra is részt veszünk a rendezvényen, mert nem akarunk kimaradni a buliból. De a verseny részéből nem kérünk, mert annyira eldurvult, hogy úgy tűnik, elvesztette a lényegét.”

A Transindex csapata is részt vett a női focibanA Transindex csapata is részt vett a női fociban
Egyesek szabotálni próbálták akciónkat, de a biztonságiak időben intézkedtekEgyesek szabotálni próbálták akciónkat, de a biztonságiak időben intézkedtek


Egy másik résztvevő arról panaszkodik, hogy az ellenfelük csapatában egy magyarul nem is beszélő, volt B-ligás kosaras vett részt. A szervezők szerint etnikai alapon nem lehet kizárni senkit. A résztvevő szerint ha ez így folytatódik, a rendezvény néhány év múlva már nem a kolozsvári magyar diákokról fog szólni.

Persze az, hogy szidjuk a szervezést, már eleve része a bulinak, nem lehet olyan döntést hozni, hogy mindenki elégedett legyen. Mint ahogy nem lehet egy ekkora tömeget se kordában tartani annak a néhány szervezőnek, akiknek a hatáskörét már rég túlnőtte ez a rendezvény.

Annyian voltak, hogy nem fértek a képbeAnnyian voltak, hogy nem fértek a képbe


...de adott esetben jól megfértek egymással...de adott esetben jól megfértek egymással


Két csapat összeverekedett; a csapatokat azonban a szervezők nem zárták ki a veresenyből, feltehetően azért, mert egy esetleges kizárás miatt borult volna az előre elkészített program, illetve a sportvetélkedők. Az eldurvuló játékokon azonban úgy tűnik, már senki nem lepődik meg igazán: másnap ez is csak egy "szenzáció" volt. Legalább volt miről beszélni.
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS