2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyszer volt a Transindexen Bélanap

szerk. 2007. május 11. 14:20, utolsó frissítés: 14:12

Több olvasónk azt hitte, feltörték a szervert. Pedig nem: hagytuk, hogy mindent elárasszanak a bélák. Aki lemaradt a poénról, használja bátran #b#a bélacikkek#/b# alábbi #b#linktár#/b#át!

PORTRÉ-KÍSÉRLET
Ő a legtöbbet mediatizált romániai magyar személyiség; politikai ikon, ezzel együtt személyiségéről, magánéletéről, motivációs mechanizmusairól nagyon keveset tudni.

» Markó Béla a kanapén »»AZ ELSŐTŐL A NEGYEDIKIG
Villamosmérnöknek készült. Majd azon gondolkozott, melyik Forrás-nemzedéknek a tagja ő. Majd jött Harmadik és Negyedik Béla. Írtak. Ők lettek a bélaság bozótja.

» A Bélaság öröme »»


GYERMEKKORI EMLÉKEI
Hordott-e farmert és viselt-e hosszú hajat kamaszkorában? Nem tudni. Egy visszaemlékezés szerint jól tanult és újságíró akart lenni. Verset tutira írt.

» Egy vers, melynek hatására Béla zsebei szakadtak »»


MARKÁNS EGYÉNISÉG
A szépen felújított brassói traktorgyári klubban választották szövetségi elnökké 1993. januárjában. Azóta is ő a legtartósabb. [retró sajtószemle]

» Egy Béla erősebb két Lászlónál »»


SZABADSÁG, BÉLASÁG, TESTVÉRISÉG
Tény, hogy a Bélák legfelső szinten reprezentált csoport az RMDSZ-ben, mégis az Istvánok, Sándorok és Attilák koalíciója kisebbségbe szorítja és rútul diszkriminálja őket.

» Bélákat az RMDSZ-be! »»


KEDVENCEK, LEGEK
Nevetni tud nyilvánosan, sírni nem. Kedvenc színe a fűzöld vagy az égszínkék – az elnök is kitöltötte az ún. Proust-kérdőívet.

» Markó Béla: “hiszem, hogy tele van a mindenség üzenetekkel” »»

________________________

NÉHA NEHÉZ, NÉHA VICCES
Ha elölről kezdhetné költő lenne, ha nem megy, csak akkor politizálna. Nem könnyű neki, mert a Markó névvel sokszor viccelődnek.

» Exkluzív: Markó Béla taxizik, szabadidejében pókerezik »»


A BÉLÁK KRÓNIKÁJA
Egyikükből szinte bizánci császár lesz, másikuk katonai erények híján legalább újjászervez a tatárjárás után. És még nem beszéltünk Béláról, az igazságosról vagy Kádár Béláról. Nem is fogunk.

» Futottak még: állami bélák a magyar történelemben »»

________________________

BLOG
Ufók rabolták el, fenyegették. Hapci és Szende bólogat, majd kiderül, ki a beépített ember. Nézzétek meg az eseményről készült filmecskét! [egologo]

» Markó Béla a 8. RMDSZ kongresszuson.
Szomszédnéni remix »»TOTEM ÉS MASZK
A filmtörténet során számos alkotásból lett kultuszfilm azért, mert szerepelt bennük egy Béla, és amelyik rendező kihagyta, örökre bánhatja.

» A Béla-karakter filmes karrierje »»


MATULA-TOPLISTA
A magyar popzene húsz legjobb produkciója összeállítást a Matula Magazin fanzine állította össze. Galla Miklósék száma elcsípte a 20. helyet. Hallgasd meg itt! [mp3]

» GM49: Bélát itt ne keressék »»


BÉLAVÁRA
A tehenek veszélyesebbek a jégkorszaki növényekre, mint a turisták. A gonosz óriás várának helyén kővé vált oroszlán őrzi a növénykülönlegességeket. [fotóriport]

» Nem is Béla, nem is vár »»

________________________

TOTEM ÉS NEVETÉS
Az elsőrendű felelős természetesen maga Markó Béla. Van valami a viselkedésében, ami kizárja a viccet, lepereg róla, mint esőkabátról a víz, akárha impregnálva volna.

» Körkérdés: miért nincsenek viccek Markóról? »»


DISPUTA
Viszket. Fáj. Vagy egyszerűen csak nem tudsz aludni. Hányjál disznót a gyöngyökre, a Disputa elnöki topikja itt.

» Mit üzensz ma Markó Bélának? »»

ADATBANK
Balkáni fohász, Költők koszorúja, Szerelmes szonettkoszorú, Lepkecsontváz, Sárgaréz évszak, A szavak városában. Markó írói vendégoldala az Adatbank.ro-n letölthető verseskötetekkel

» Markó Béla írói vendégoldala »»

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS