2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Exkluzív: Markó Béla taxizik, szabadidejében pókerezik

Balázsi-Pál Előd kérdezett:Balázsi-Pál Előd 2007. május 10. 08:53, utolsó frissítés: 2007. május 09. 16:04

Ha elölről kezdhetné költő lenne, ha nem megy, csak akkor politizálna. Nem könnyű neki, mert a Markó névvel sokszor viccelődnek.


Mikor döbbent rá először, hogy létezik egy másik Markó Béla is?

Markó Béla: – Én csak akkor hallottam róla, mikor politikai pályára lépett.Milyen érzés Markó Bélának lenni? Hozzászokott a névazonossághoz, vagy még mindig felkapja a fejét, ha a híradóban meghallja a nevét?

– Markó Bélának lenni néha nehéz, néha vicces. A múltkor vittem egy romániai üzletembert, mivel taxizom, és nagyon örült neki, hogy Markó Béla viszi, mint sofőr. Azt mondta, majd otthon elmeséli mindenkinek! Úgy hiszem, ismerte is személyesen a másik Markó Bélát.


Milyen gyakran fordul elő, hogy a nevével viccelődnek?

– Sajnos a Markó névvel sokszor viccelődnek! Van itt egy börtön a Markó utcában, avval is fel szoktak húzni. Mikor katona voltam, megkérdezték a nevem, és mikor mondtam, hogy Markó akkor megkérdezték, hogy “a balettművész nem rokona, ugye, mert akkor itt balettozik, míg le nem szerel!” Gondolom, a százados úr nem volt művészlélek.

Ön szerint kik ismerik jobban az embereket, a politikusok, vagy a taxisok?

– Szerintem a taxisok ismerik jobban az embereket, hisz nekünk elmondják minden gondjukat, bajukat. A politikusok meg csak azt hallják és mondják, amit akarnak, vagyis amit jónak látnak.


Nem lenne szerencsésebb a lakossággal közvetlenebb viszonyban álló taxisokra bízni a közakarat képviseletét?

– Hát nem tudom, hogy a taxisokra kellene-e bízni, mivel elég sok köztünk a forrófejű ember. Na, a politikusok közt is van, de talán ők "finomabban" tudják előadni a dolgokat!Ha elölről kezdhetné, milyen pályát választana: költő, politikus, vagy taxisofőr?

– Elsősorban költő, mert gondolataimat, érzéseimet szép szavakba tudnám önteni! Hazám és népem tudnám szolgálni szavakkal! Utána – ha ez nem menne – akkor politikus, mert mint mindenki tudja, sokkal könnyebb egy politikusnak még ma is, és még a tűzhöz is közel van! Taxis talán nem, mert magánéletem semmi, a lányom úgy nőtt fel, hogy alig láttam. Nehéz egy élet!


Mit üzen a másik Markó Béla számára?

– Üzenem a másik Markó Bélának, hogy legyen büszke a Markó névre, és ha itt jár Mosonmagyaróváron, hívja Markó Béla taxist! Lesz egy ingyen útja!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS