2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Exkluzív: Markó Béla taxizik, szabadidejében pókerezik

Balázsi-Pál Előd kérdezett:Balázsi-Pál Előd 2007. május 10. 08:53, utolsó frissítés: 2007. május 09. 16:04

Ha elölről kezdhetné költő lenne, ha nem megy, csak akkor politizálna. Nem könnyű neki, mert a Markó névvel sokszor viccelődnek.


Mikor döbbent rá először, hogy létezik egy másik Markó Béla is?

Markó Béla: – Én csak akkor hallottam róla, mikor politikai pályára lépett.Milyen érzés Markó Bélának lenni? Hozzászokott a névazonossághoz, vagy még mindig felkapja a fejét, ha a híradóban meghallja a nevét?

– Markó Bélának lenni néha nehéz, néha vicces. A múltkor vittem egy romániai üzletembert, mivel taxizom, és nagyon örült neki, hogy Markó Béla viszi, mint sofőr. Azt mondta, majd otthon elmeséli mindenkinek! Úgy hiszem, ismerte is személyesen a másik Markó Bélát.


Milyen gyakran fordul elő, hogy a nevével viccelődnek?

– Sajnos a Markó névvel sokszor viccelődnek! Van itt egy börtön a Markó utcában, avval is fel szoktak húzni. Mikor katona voltam, megkérdezték a nevem, és mikor mondtam, hogy Markó akkor megkérdezték, hogy “a balettművész nem rokona, ugye, mert akkor itt balettozik, míg le nem szerel!” Gondolom, a százados úr nem volt művészlélek.

Nemcsak két Markó Béla van a világon... (iwiw-kereső)Nemcsak két Markó Béla van a világon... (iwiw-kereső)


Melyik az igazi?Melyik az igazi?


Ön szerint kik ismerik jobban az embereket, a politikusok, vagy a taxisok?

– Szerintem a taxisok ismerik jobban az embereket, hisz nekünk elmondják minden gondjukat, bajukat. A politikusok meg csak azt hallják és mondják, amit akarnak, vagyis amit jónak látnak.


Nem lenne szerencsésebb a lakossággal közvetlenebb viszonyban álló taxisokra bízni a közakarat képviseletét?

– Hát nem tudom, hogy a taxisokra kellene-e bízni, mivel elég sok köztünk a forrófejű ember. Na, a politikusok közt is van, de talán ők "finomabban" tudják előadni a dolgokat!

Markó Béla 43 éves, Mosonmagyaróváron él. Családos, kutyája is van, akit Alexnek hívnak. Taxizik, szabadidejében pókerezik.Markó Béla 43 éves, Mosonmagyaróváron él. Családos, kutyája is van, akit Alexnek hívnak. Taxizik, szabadidejében pókerezik.


Ha elölről kezdhetné, milyen pályát választana: költő, politikus, vagy taxisofőr?

– Elsősorban költő, mert gondolataimat, érzéseimet szép szavakba tudnám önteni! Hazám és népem tudnám szolgálni szavakkal! Utána – ha ez nem menne – akkor politikus, mert mint mindenki tudja, sokkal könnyebb egy politikusnak még ma is, és még a tűzhöz is közel van! Taxis talán nem, mert magánéletem semmi, a lányom úgy nőtt fel, hogy alig láttam. Nehéz egy élet!


Mit üzen a másik Markó Béla számára?

– Üzenem a másik Markó Bélának, hogy legyen büszke a Markó névre, és ha itt jár Mosonmagyaróváron, hívja Markó Béla taxist! Lesz egy ingyen útja!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS