2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szavazzatok, ki kapja a Bloodymary-díjat: egy webcamet!

szerk. 2007. május 02. 16:02, utolsó frissítés: 15:01

Négy kritika, négy szerző, akik épphogy lecsúsztak a tengerparti nyaralásról. Curtea Bavareză, Ildi bár, The Irish Public House és egy kocsmanekrológ. #b#Melyik a profibb?#/b#

Ha egy blogot sokan írnak, mindig borzasztó nehéz eldönteni, melyik bejegyzés volt a legprofibb, melyik szerző mondta meg igazán a tutit, ki volt a legobjektívebb kritikus, és ki az, aki a témán belül marad, de irodalmi vénáját sem fojtja el.

Eddig három Bloodymary-kritikaíró nyaralhat a Fekete-tenger partján az Országos Ifjúsági Hatóság jóvoltából; de még legalább ennyien vannak, akik épp hogy lecsúsztak a nyereményről.

Amikor a Bloodymary.ro a kolozsvári blogversenyen két kategóriában is első helyezést ért el, igazán úgy éreztük: megérte az erőfeszítést annyit dolgozni a koncepción, a dizájnon, és utána is folyamatosan odafigyelni a kommentekre, bejegyzésekre, moderációra.

19 szavazatot kaptunk a legjobb informáló blog (a legjobban ködlámpa) kategóriában, és 17-et a legjobb közös blog (a legjobb blogcsapat) kategóriában. Köszönjük az olvasóknak és a bloggereknek!

A Hungarovin-ajándékcsomag tartalmát a bloggerek a díjátadó bulin megitták a kolozsvári Toldi vendéglőben, a “maradékot”, ami egy Logitech QuickCam for Notebooks fedőnevű webcam, pedig először ki akartuk sorsolni, ám végül a ti döntésetekre bízzuk, ki legyen a boldog tulajdonos. A szavazógépet május 7-én, hétfőn délben 12-kor zárjuk le.
A JELÖLTEK:

Curtea Bavareză
szerző: gergeliii

Marosvásárhelyen valamilyen csillagközi konferencia zajlik, sehol egy szabad szálláshely a városban, szombat este. Tizenöt felhívott hotel és motel után már az autó is egész kényelmesnek tűnik, de azért körözünk még egyet a városban, amikor egy mellékutcában előbukkan a szolid családi ház, bajor cimerrel az oldalán. Csöngetünk, szobát szeretnénk.

Egy ötvenes, Joschka Fischerre emlékeztető úr fogad, zakóban, Picasso-sapkában, első perctől világos, ő a tulaj.

olvasd tovább >>


Ildi bár
szerző: morpheus

azt lehet az Ildiben érezni, hogy összecsúsztak alaposan itt az idősíkok: a külvilág teljesen megváltozott és újfajta tárgyi világot talált ki magának, amiből jónéhány megpróbál beilleszkedni egy olyan környezetbe, ahol lényegében semmi nem változott, nem is akar, ezért inkább egyfajta kínos helyet-szorítást lehet érezni, dominál a műanyag, de azért a stukkó is ott van, meg az a rengeteg cserepes növény, van újfajta hő- és hangszigetelő ablak is, tükrös, havonta elég egyszer benézni, mint egy brazil sorozatba, rögtön fel tudod mérni, mi történt, míg nem voltál adásközelben
olvasd tovább >>


Queens. A kocsmanekrológ
szerző: humm

A fogyasztásra mindig allergiás volt. Valami kérdőívezésből jött meg egyik barátnőm, nagy fáradtan, hazamenőben a Queensben megpihent. Fél perc után Karvaly Margó, saját, legtermészetesebb modorában felüvöltött: “da cei aicea măi, sală gy’ aştyeptare?!”

Ez volt kiszolgálás, vendéglátás, a krajczáros szőke lánynak még van mit tanulni. A Karvaly Margó is úgy ragadt rá, hogy mindig lecsapott az utolsó korty mindegy midre, bárhogy figyeltél. Egyedüli megoldás az volt, ha a kezedben fogtad a poharadat.
olvasd tovább >>


The Irish Public House
szerző: Borzsika

Esténként a bővítéstől függetlenül előfordul, hogy nincs asztal, és már szomorúan oldalaznál vissza a telefonfülke-ajtó irányába. Ámde abban a pillanatban ott terem a hely teremtője, idebókol, odacsúsztat, és máris kerül egy picike asztal és néhány szék. (...) A kiszolgálás változó, de élménydús. Akár a sajátlábábanelbotló kezdő pincérrel vagy a haladó réteg különlegességeivel akadsz össze, itt minden pincér egyéniség.
olvasd tovább >>A szavazógépet 2007. május 5-én, 12:00-kor lezártnak nyilvánítottuk. Eredményhirdetés itt. A szerk.

Kié legyen a webcam?

A Hungarovin-ajándékcsomag felajánlója nem akarta elárulni a nevét, a webcam a Communitas Alapítvány ajándéka a ClujBlogFest-nek

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS