2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Utcakereső az Adatbank.ro-n!

szerk. 2007. április 24. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Az új szolgáltatás gyakorlatilag #b#egy átfogó digitális térkép#/b# Romániáról, melyben 320 település utcaneveire, illetve házszámokra lehet rákeresni. A térképet a Suncart és az Adatbank stábja folyamatosan frissíti.


Az alkalmazott szimbólumok leírását a jelmagyarázat menüpont alatt találod meg.
» tovább az Utcakeresőhöz »»


A térkép méretét a felső, félig áttetsző eszközsorban lehet állítgatni, azaz kicsinyíteni vagy nagyítani, illetve ha a tenyér ikonná alakul, a kurzorral elmozdítani.

Utca vagy házszám kereséséhez a keresőmenüben megyét, majd települést, és végül az utcát lehet kiválasztani a listából. Kisebb települések esetében nem mindig találsz részletes térképet, hanem csak a település elhelyezkedéséről kaphatsz képet. Ha nem tudod a település román nevét, vagy hogy melyik megyében található, akkor a Településnév-keresővel keresheted ki az Erdélyi és moldvai helységnévtárból.

A keresőmenü szintén félig áttetsző, és bárhova át lehet helyezni a térkép felületén – illetve ha zavaróvá válik, a jobb sarkába kattintva szintén a felső eszközsorba lehet eltüntetni.

Az Erdélyi Magyar Adatbank a Jakabffy Elemér Alapítvány és a Transindex közös digitalizálási projektje, mely lényegileg Erdélyre összpontosító, természettudományi alapkönyvtárat is tartalmazó széles multimédiatár. Az Adatbank térképtárában lehet megtalálni 28 erdélyi város térképét, az észak-erdélyi autópálya nyomvonalának részletes térképét, Erdély nemzetiségi térképét, mely a 2002-es viszonyokat tükrözi; és további három térképes szolgáltatást.» tovább az Utcakeresőhöz »»


A most induló közös szolgáltatás térképadatbázisának szállítója a kolozsvári Suncart Kft., mely digitális térképek gyártásával és forgalmazásával, illetve GPS-rendszerek adatbázisainak előállításával és frissítésével foglalkozik.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS