2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ásító remix kreativitási verseny – eredményhirdetés

szerk. 2007. április 18. 15:26, utolsó frissítés: 2007. április 17. 22:43

Kiválasztottuk azokat az elszállt, de grafikailag is korrekt pályamunkákat, amelyeknek sikerült meglepniük bennünket, akik amúgy köztudottan romlottak vagyunk.

Hamarosan Munkácsy kiállítás Csíkszeredában – kedvcsinálónak úgy döntöttünk, hogy a munkacsy.ro-val közösen kreativitási versenyt rendezünk. A feladat az volt, hogy aktualizálni kell Munkácsy remekművét, az Ásító inas egy nemrég, aukción felszínre került verzióját.
A sikerültebb versenymunkákat már közzétettük a Usual Visualben, most egy nem könnyű döntés eredménye következik, az az öt megoldás, amelyet Munkácsy-ajándékcsomaggal és Transindex-pólóval díjazunk.


A DESCURCĂREŢ CSÁVESZ SZÍNRELÉPA háttérben szól a SUPER KEFF CD – o mamămamăăă, viaţa mea-i o ranăăă. Vagy nem is, ez inkább egy allegória, azé a román állampolgáré, aki szorgosan gyűjti az országnak a valutát, és jelentősen hozzájárul a makrogazdasági stabilitáshoz. Valaki így kommentelte: Na ez már döfi! Szépek a színek, jó a kontraszt, elegáns, frappansch megoldás, az ötlet pedig több mint fenomenális! Összefoglalva: aktuális, technikailag ott van, üzenet van, az át is jön.RAJTAKAPTUK A ZUG-KARAOKÉSTNagyon bátor, 100%-osan kicserélte a címszereplőt, de a kompozíción alapvetően nem változtatott. Szellemes, technikailag is rendben van. Akiből legalább egy halk hihihi-t nem csal ki, az bizisten túl sok töprengő-melankolikus irodalmat olvasott, vagy egyáltalán nem olvasott semmit.


AZ ANTROPOLÓGUS TEREPMUNKÁJÁNAK VISZONTAGSÁGAI
Végetért a Derrick, ideje lefeküdni. Jürgen Jegermaister volt a gyilkos, azt hitte, így megkaparinthatja Uve Kaufland bolthálózatát. Mi tárulkozik elénk? Kis agglegény-reality egy olyan garzon-lakótelepen, ahol a játszótéren vágják a disznót, a teraszokon pedig csirkéket nevelnek, és aki nem akar kitűnni, csak 40 wattos körtét használ.


POP ART TÖMÖRSÉG – HUNGARIKUM-DUPLÁZÁSEgy rudi-fixációs fiatal photoshopper alkotásáról lehet szó. Számára valszeg nincs is olyan élethelyzet, ahol ne kerülhetne a középpontba egy rúd formájú, zizegős csomagolású, a szájpadlásra ragadó csoki kilátását nyújtó túlméretezett hörcsögkakiformájú hungarikum. Pop-ikon és művészeti ikon nem túl harmonikus, de annál felszabadultabb ölelkezését ünnepelhetjük ebben az alkotásban.


A ROMÁNIAI MAGYAR KÖZÉLET UNALMA – ROMÁN SZEMMELÉs aki azt hiszi, elképzelhető olyan kreativitási verseny, amelyben legalább egy pályamunka nem emlékeztetne minket arra, mi az, amit legszívesebben elfelejtenénk, az tömje csak tele az életét túrórudikkal. És akkor is: You can run, but you can`t hide.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS