2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Időmérős vécé és társai: röhögsz, de kéne, mi?

Kassay Réka 2007. április 13. 15:14, utolsó frissítés: 15:11

Veszélyes cédéket az őrlőgépbe, nedvességszenzort a pelenkára, karaoke-szőnyeget a gyereknek. #b#Mi tudjuk, mire fogsz gyűjteni tíz év múlva#/b#.

A számos forradalmi újítás, mint például a mozdony, a vízöblítéses WC és Garfield kenyérpirítója mellett sok olyan találmány is születik, melyeknek előállítása esetenként több energiát, befektetett munkát vagy pénzt igényel, mint amennyivel megkönnyíti az ember életét.

Tény, hogy több ötletről igazából nem lehet eldönteni, hogy gazdája egyáltalán mennyire gondolta komolyan, de ez valószínűleg nem akadálya a kereskedelmi sikernek. Azonosítottunk hét olyan készüléket, melyet egy háztartásba valószínűleg csak az igazán elszántak gyűjtenek össze.


Bankkártya- és iratmegsemmisítőEz a helyes kis masina dokumentumokat semmisít meg. És nemcsak: külön, pengékkel ellátott rekeszei vannak papírlapok, cd-k és bankkártyák számára. És még csak nem is automata, le kell ám darálni rajta a veszélyes cuccot, de az eredmény bombabiztos, sőt megnyugtató az a tudat, hogy a fölösleges áramfogyasztás helyett a karizmokat edzi. A termék 29 új lejbe (RON) kerül.


Müzlivédő csészeA kukoricapehely korai elázásának megelőzésére találták ki ezt a dupla csészét, mely segítségével fokozatosan adagolhatjuk a tejbe a kedvenc kajánkat. A tárolása viszont érdekes lehet, nem beszélve a szállításról, ha már ennyire függő az ember. (Árát még nem tudni, mert a találmány szabadalmaztatási eljárása még folyik.)


Távirányítós székVannak olyan találmányok, melyekért a fogyatékkal élők akár hálásak is lehetnek. Az ágy támlájába beépített folyadéktároló részleg kimondottan praktikus lehet fekvő betegeknek és az is elképzelhető, hogy valaki csak az íróasztalon levő irányító segítségével tudja beállítani az alatta levő elektronikus szék magasságát. De rossz nekik, gondolja az átlagos fogyasztó. De ha elromlik a távirányítója, ő sem biztos, hogy feláll kapcsolgatni a tévét.

És azért, valljuk be, néha nagyon tudjuk áldani azt az ürgét, aki kitalálta a kemény porszívócsövet, s így nem kell folyton hajlongani meg konyhaszékekre mászni takarításkor. (A távirányítós széknek ára még nincs: a feltaláló jelenleg támogatót keres a sorozatgyártás beindítására.)


Timerek: evőeszköztől a klotyóig mindenhovaA vécén eltöltött időt mérő kütyü hasznos lehet annak, aki nem tudja magától megállapítani, mikor volt elég (honnan is tudhatná...?) – ide kapcsolódik az evési sebességet mérő villa is. De abba már ijesztő belegondolni, mi történik, ha leég a konyhánk, mert szünetelt az internet-kapcsolat.

Az intelligens háztartási rendszer kitalálói ugyanis olyan hálózaton dolgoznak, melyben minden automata háztartási gépet egy központi szabályozó készülék irányít, és erről információ küldhető interneten keresztül más számítógépre, vagy akár mobiltelefonra. Így eszünk ágában sem lesz azon rágódni, hogy vajon elzártuk-e a gázt indulás előtt.


Kutyaugatás-elhárítóA családi élet nyugalmát nem csak az állandó stressz, hanem a horkolás, a gyerekbőgés, de még a szomszéd kutyája is megzavarhatja. Ezt az tudja a legjobban, aki rászánja azt a 69 lejt az ugatás-semlegesítő szerkentyűre, mely a kutyát zavaró (de egészségét nem károsító!) ultrahangokat bocsát ki. Ami viszont a kertben működik, azt nem biztos, hogy érdemes a családi ágyban is megkockáztatni.


Nedvességszenzor pelenkáraA csecsemővel járó megpróbáltatások elviselésére valóságos iparág épül. Kezdve az önálló babapaskoló gépezettől a pelenkára erősíthető, nedvességérzékelő kütyüig egész sor forradalmi találmány kínálja magát. Hogy a szülő ne kelljen folyton felugráljon és benézzen a gyerekhez.


Karaoke-szőnyegA nagyobbak már önálló, „hét nyelven beszélő” ének- és tánctanárt kaphatnak szőnyeg formájában 75 lejért, beépített mikrofonnal. Ha a gyerek jól begyakorolja a lépéseket négy különböző ritmusra, s hangeffektusokkal megspékelve énekli mikrofonba kedvenc slágerét, ő is népszerű lesz, az osztálytársai körében, akár egy sztár (ígéri a találmány honlapja). Ha mégsem, akkor esetleg kaphat ajándékba egy tamagocsit, vagy annak valami modernebb változatát.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS