2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Roblogfest: te is lehetsz ködlámpa!

P. E. É. 2007. április 03. 12:05, utolsó frissítés: 2007. április 02. 17:50

Túlteng benned a blogoszteron és nem bírod már a blogoszférádban? Törj ki belőle, mutasd meg mindenkinek, ki vagy te és #b#milyen a te blogocskád!#/b#




Hétfő óta, április másodikától lehet benevezni a clujblogfest.ro nevű weboldalon a romániai blogok versenyének kolozsvári fordulójára.

Ha a te blogod fut a leggyorsabban, vagy a te blogod ér fel a leghamarabb a csúcsra, a te blogod a legszebb, a legokosabb és a legaranyosabb, ott kell lenned. Akkor se hátrálj meg, ha szemed fénye leginkább egy takonnyal fényesített vécécsészére hasonlít: megküzdhetsz a legrosszabb blog címért. Benevezheted a kedvenc blogodat, a barátnődét vagy a kismacskádét és szavazhatsz rá.




Kulturális közösülés

Három lelkes blogger elhatározta, hogy megerősíti a kolozsvári bloggerek közösségét és szervez nekik egy versenyt, hogy kiderüljön, kié a leglegebb blog, hogy aztán az illetőt mindenki közösen gyűlölhesse.

Alexandra Groza, Andrei Crivăţ és Czika Tihamér úgy döntöttek, hogy összehozzák a magyar blogoszférát a románnal, ezért a verseny helyszínéül szolgáló honlap is teljesen kétnyelvű. Ez időnként zavaró: "mindent kétszer mond, mindent kétszer mond". Tizenkét kategóriában lehet benevezni, ehhez csak egy blog címét kell tudnod, amelynek lehetőleg kötődnie kell – vagy a gazdája lakhelye, illetve származása, vagy a tematikája alapján – Kolozsvárhoz.

Úgy érzed,

te vagy a "legjobban ködlámpa" az éjszakában?


Akkor a legjobban informáló blog kategóriában van a helyed. Ha tökös sajtós vagy, akkor médiablog kategóriát ajánlatos választanod, érdekes nőként ladies kategóriában versenyezz. A kategória-megfogalmazások kicsit homályosak, de szamárvezetőként lehet használni a román verziót. Ezért van, kiegészítik egymást.


Hogy miért is versenyzel?

A szervezők meglepetésnek szánják a díjakat, hogy nehogy az aljas anyagiak miatt nevezzen be bárki is. A verseny állását nem lehet követni, az eredmények csak a szavazás lejárta után derülnek ki egy végső nagy ünnepélyen, amelynek a helyszíne egyelőre még ismeretlen. A magyar blogkategóriák támogatására még jószívűek kerestetnek.


A verseny folyamata és szabályai:

Április 2. és 13. között a jelölések időszaka zajlik, ekkor lehet benevezni. Hogy kié a legjobb blog, az olvasók döntik el szavazással április 16. és 26. között, akiknek a szavazáshoz regisztrálniuk is kell. A szavazás lezárását követően lesz egy gálaest díjkiosztóval. A román és a magyar szekcióban külön osztanak díjakat, habár a románok és magyarok egymásra is szavazhatnak – nyilatkozta Czika Tihamér, a magyar részért felelős szervező, aki azt is elmondta, miért van az, hogy bárki bárkinek a blogját jelöltetheti:

– Hogyan fogja egy verseny megerősíteni a bloggerközösséget? A verseny jellegéből fakadóan ellenségeskedést is szíthat, konkurenciát jelenthet. - kérdeztük.

Az olvasóké is a blog, ők jelölik ki, hogy melyik blog érdemel díjat, a szerzőnek erről nem muszáj tudomást vennie, a díjat nem kell átvennie, ha nem akarja. A verseny nemcsak a versengésről, hanem arról is szól, hogy egymást jobban megismerjük, a gálaest is ezt a célt fogja szolgálni – válaszolta Tihamér.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS