2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cégtábla a kapu alatt

P. E. É. 2007. március 16. 11:52, utolsó frissítés: 04:17

Cipőfénymásolást vállalunk féláron. Gyereket szeretne? Kismamagyárunkban szívesen látjuk. A méhecskelerakatba nem érdemes betérni. #b#[fotóriport]#/b#
A cégek hirdetőtáblái gyakran félrevezetőek. Egy jó cégér mindent megérhet, egy rossz pedig olyan mintha nem is lenne. A kolozsvári vállalkozások cégtáblái koszosak, régiek, porosak, és gyakran mindent elmondanak a cégről, csak azt nem, hogy mivel foglalkozik.Viszonylag új cégtábla kellemes kávés színekben, semmi extrával. Egyszerűségével hódít.
Csak a szolgáltatás van feltüntetve, az is elég konfúz módon. Sem a cipőbolt, sem a fénymásolóiroda nem építi a brandjét a cégtáblája által. A fehér alapon kék szín nagyon népszerű, kicsit ódivatú ugyan, de messziről is olvasható, funkcionális.A piros alapon fehéret is szeretik, ez is látványos. Főleg, ha lemarad egy-egy szó a busz miatt a feliratból.Az ablakba, kirakatokba kihelyezett cégtáblák sem ritkák. Pszichológiai alapja: az emberek szeretik nézni magukat a kirakatban. Fiziológiai alap: a kirakat általában szemmagasságban van, tehát könnyen észrevehető benne a tábla.Az önreklámozást is túlzásba lehet vinni. Valamikor látványos volt, de most a szegényesség, elhanyagoltság érzetét kelti a leszakadt, poros cégér.


Vigyázni kell arra is, hogy a cég vagy a termék nevéhez, annak jelentéséhez ne fűződjön semmiféle pejoratív mellékzönge.Túl sok információt tartalmaz a cégtábla, elvész a részletekben a cég neve és az, hogy mivel foglalkozik. Mindenki más brandjét erősíti, csak a sajátját nem.A cipész cégére tökéletes, mindenki tudja, hogy itt egy cipészt fog találni. És fénymásolhat is. Nem foglal nagy helyet a cégtábla, arányaiban illeszkedik a környezetéhez: a kis kapun fura lenne egy nagy cégér, a fekete alapon sárga színű betűk felkeltik a figyelmet, ugyanakkor olvashatóak is.A függönybolt tulajdonosa utána kellett volna nézzen, más nyelvekben milyen jelentése is van a cége nevének. A bikának ejtett szóról semmiképp sem a szép függönyök fényűzése jut eszünkbe. A felirat elég nagy méretű, egyszerűsége a fantáziátlanság határát súrolja.Ilyen az, ha a fogászati rendelő és a fodrászat egy helyen van, és ugyanazt a dizájnt alkalmazza. A brandek és a funkciók időnként összekeveredhetnek."Hogy jobban lássalak, és jobban halljalak" -- felelte Piroskának a farkasnak öltözött nagymama.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS