2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cégtábla a kapu alatt

P. E. É. 2007. március 16. 11:52, utolsó frissítés: 04:17

Cipőfénymásolást vállalunk féláron. Gyereket szeretne? Kismamagyárunkban szívesen látjuk. A méhecskelerakatba nem érdemes betérni. #b#[fotóriport]#/b#
A cégek hirdetőtáblái gyakran félrevezetőek. Egy jó cégér mindent megérhet, egy rossz pedig olyan mintha nem is lenne. A kolozsvári vállalkozások cégtáblái koszosak, régiek, porosak, és gyakran mindent elmondanak a cégről, csak azt nem, hogy mivel foglalkozik.


Zaccos kicsit, de a cégtábla színei egész jók. Minden szükséges információt megkapunk két szóban
<br />
Zaccos kicsit, de a cégtábla színei egész jók. Minden szükséges információt megkapunk két szóban


Viszonylag új cégtábla kellemes kávés színekben, semmi extrával. Egyszerűségével hódít.

Fénymásoljunk cipőt! Akár mindkét oldalát.Fénymásoljunk cipőt! Akár mindkét oldalát.


Csak a szolgáltatás van feltüntetve, az is elég konfúz módon. Sem a cipőbolt, sem a fénymásolóiroda nem építi a brandjét a cégtáblája által. A fehér alapon kék szín nagyon népszerű, kicsit ódivatú ugyan, de messziről is olvasható, funkcionális.

Bemész csinosan és pocakkal jössz ki. KismamagyárBemész csinosan és pocakkal jössz ki. Kismamagyár


A piros alapon fehéret is szeretik, ez is látványos. Főleg, ha lemarad egy-egy szó a busz miatt a feliratból.

Szellemes internetezést kívánunk! Szellemes internetezést kívánunk!


Az ablakba, kirakatokba kihelyezett cégtáblák sem ritkák. Pszichológiai alapja: az emberek szeretik nézni magukat a kirakatban. Fiziológiai alap: a kirakat általában szemmagasságban van, tehát könnyen észrevehető benne a tábla.

RomantikusRomantikus


Az önreklámozást is túlzásba lehet vinni. Valamikor látványos volt, de most a szegényesség, elhanyagoltság érzetét kelti a leszakadt, poros cégér.

Kismama- és bababolt. Tartalmazza a szükséges információkat, egyszerű és aranyosKismama- és bababolt. Tartalmazza a szükséges információkat, egyszerű és aranyosMéhecske lerakat. Egy méhet sem láttunk. Az udvaron egy rozsdás emelőtargonca, márványkupacok és régi cserepek, de se méz, se posztóMéhecske lerakat. Egy méhet sem láttunk. Az udvaron egy rozsdás emelőtargonca, márványkupacok és régi cserepek, de se méz, se posztóLotus: késdobáló cégtáblája a kommunizmusbólLotus: késdobáló cégtáblája a kommunizmusbólVajon a nagytestvér figyel? Nem tűnik túl bizalomgerjesztő boltnakVajon a nagytestvér figyel? Nem tűnik túl bizalomgerjesztő boltnakHa nem lenne kifejtve lennebb, sejtésünk sem lenne, milyen intézet ez. Ajánlatos olvasható betűtípust választaniHa nem lenne kifejtve lennebb, sejtésünk sem lenne, milyen intézet ez. Ajánlatos olvasható betűtípust választaniLekvár: a rövidítésekre is vigyázni kell!Lekvár: a rövidítésekre is vigyázni kell!


Vigyázni kell arra is, hogy a cég vagy a termék nevéhez, annak jelentéséhez ne fűződjön semmiféle pejoratív mellékzönge.

Márkabolt. Túl sok a szövegMárkabolt. Túl sok a szöveg


Túl sok információt tartalmaz a cégtábla, elvész a részletekben a cég neve és az, hogy mivel foglalkozik. Mindenki más brandjét erősíti, csak a sajátját nem.

A cipő és a xerox különleges kapcsolata...A cipő és a xerox különleges kapcsolata...


A cipész cégére tökéletes, mindenki tudja, hogy itt egy cipészt fog találni. És fénymásolhat is. Nem foglal nagy helyet a cégtábla, arányaiban illeszkedik a környezetéhez: a kis kapun fura lenne egy nagy cégér, a fekete alapon sárga színű betűk felkeltik a figyelmet, ugyanakkor olvashatóak is.

Függöny eladóFüggöny eladó


A függönybolt tulajdonosa utána kellett volna nézzen, más nyelvekben milyen jelentése is van a cége nevének. A bikának ejtett szóról semmiképp sem a szép függönyök fényűzése jut eszünkbe. A felirat elég nagy méretű, egyszerűsége a fantáziátlanság határát súrolja.

Ha szőrös a szád, itt kihúzzák. Fodrász és fogászat kontrasztbanHa szőrös a szád, itt kihúzzák. Fodrász és fogászat kontrasztban


Ilyen az, ha a fogászati rendelő és a fodrászat egy helyen van, és ugyanazt a dizájnt alkalmazza. A brandek és a funkciók időnként összekeveredhetnek.

És akkor megtanulsz a szemeddel hallani, nem is kell már fülüveg!És akkor megtanulsz a szemeddel hallani, nem is kell már fülüveg!


"Hogy jobban lássalak, és jobban halljalak" -- felelte Piroskának a farkasnak öltözött nagymama.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS