2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székedi független lapot főszerkesztene

szerk. 2001. december 18. 11:34, utolsó frissítés: 11:34

Amennyiben a jogi tisztázások következtében a közeljövőben esetleg egy új Hargita Népe indulna, akkor Székedi Ferenc leendő főszerkesztő szándékai szerint az egy politikailag független lap lenne.
Kérdésünkre Székedi Ferenc, aki jelenleg a csíki tévé igazgatója elmondta, annak ellenére, hogy Ferenczy Károly a főnöke -- aki, tesszük hozzá, Verestóy szenátorhoz és az általa fémjelzett média- és gazdasági impériumhoz közeli személyiség -- sikerült kivédenie a közvetlen politikai befolyásolást. Székedi hozzátette: erre munkája során nemigen volt kísérlet, kivételt képez a 2000-es helyhatósági választások esete, de mint mondja, "a befolyásolást ekkor is sikerült kivédeni."

Az esetleges új Hargita Népe Székedi Ferenc vezetése alatt egy megnövelt oldalszámú, új oldalszerkezetű kiadvány lenne, amely az eddigieknél nagyobb teret biztosítana az országos és megyei eseményeknek, kevesebb MTI és internetes forrásból származó hírt közölne, viszont több hazai forrást használna fel, például a Mediafax híreit és a kormányzati forrásból származó híreket. Székedi kiemelte, szélesebb és változatosabb művelődés-rovatot tervez.


Kérdésünkre, hogy erkölcsösnek tartja-e, hogy a befektetői csoport első lépésben levédte egy már működő napilap nevét, Székedi határozott nemmel felelt. Elmondta, hogy csak abban az esetben vállalja el az új Hargita Népének vezetését, ha a szerkesztőség túlnyomó része a tartalmi megújulás mellett dönt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS