2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pataky Attila vendégszerepel a Defender új lemezén

szerk. 2007. február 09. 12:42, utolsó frissítés: 2007. február 08. 17:44

#b#Tíz év, öt lemez:#/b# új albummal ünnepli szülinapját a marosvásárhelyi zenekar. Kóstolóként hallgass bele dalukba, amelyen az Edda énekese is besegít.

Ismét pofátlanul kérkedünk széleslátókörűségünkkel: most épp azt bizonyítjuk, hogy nem csak Médiabefutós zenekarokról, tingli-tangli zenékről és elvont alternatív izékről hozunk anyagokat.

Függetlenül attól, hogy a zenei barikád melyik oldalán állunk, pozitív eseménynek tartjuk, hogy egy vidéki zenekar eljut a lemezkiadásig. Ha pedig Marosvásárhelyről jönnek, és már az ötödik albumnál tartanak, akkor mindenképp megér egy cikket a Defender.


Az angol nyelven előadott progresszív rockról a könnyebben emészthető magyar pop-rockra átváltott csapat idén február 14-én, azaz Bálint-napon dobja piacra vadiúj, Más című lemezét.

Ugyanezen a dátumon a marosvásárhelyi Toxic zeneboltban (Forradalom út 3/II) 17 órától talalkozóra is sor kerül a zenekar tagjai és a rajongók között, ahol majd aláírással ellátott cédét és kazettát vásárolhatnak reklámáron az érdeklődők. A DMR kiadó gondozásában megjelenő hanganyag a romániai és magyarországi zeneboltokban és a MOL töltőállomásokon is beszerezhető lesz február közepétől.

A lemez tíz ritmusos, dallamos pop-rock dalt tartalmaz, többek között a rádiókban már hallható, és a Transindexről letölthető Semmilyen nyár című zeneszámot is, amely egy duett a magyarországi Edda Művek énekesével, Pataky Attilával.

A mára Erdély egyik legismertebb rockzenekarává vált csapat első koncertje egyébként szinte pontosan tíz évvel ezelőtt (1997. február 13-án) volt, így az ünnep kettős. A szülinapi bulira azonban csak májusban kerül sor, a tűzijátékkal megspékelt szabadtéri koncert különlegessége, hogy néhány dalban szimfonikus zenekar kíséri majd a Defendert.Az együttes felállása: Bodáli István – ének, Fülöp G. Imre – szólógitár, Fülöp Csaba – basszusgitár, Dănuţ Chiorean Péter – gitár és Kiss Tibor – dobok.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS