2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kapcsold ki magad az áramkörből

P. E. É. 2007. február 01. 14:17, utolsó frissítés: 13:16

Végy nagy levegőt, és nyomd meg az OFF gombot! Nem akarsz több katasztrófát? Vegyél részt az #b#5 perc sötét ma este#/b# mozgalomban#b# [kampányfelhívás]#/b#
Pontosan 20:55 kor, de inkább 20:54:59-kor kezeid tapadjanak a Turn Off, Shut Down, a Leállítás, Power off gombokra, és egy másodpercen belül nyomd le őket.

Ilyen leszKépernyőfotó a kampányfilmből: két srác beszélget a sötétben Képernyőfotó a kampányfilmből: két srác beszélget a sötétben


A kampány videója letölthető ITT»

Oltsd le, kapcsold ki azt, ami árammal működik – mindent ami zúg, pötyög, melegít, világít, dörömböl és zakatol. 5 perc villanyoltás – 5 perc csend. Megszűnnek zúgni a számítógépek, elhallgat a zene.

21:00:00-ig maradj légyszi egy kicsit sötétben, hogy felhívd a világ figyelmét a katasztrófákra, klímaváltozásra és más izgi dologra, amiről mindig azt hiszed, hogy veled nem fordulhat elő. Persze kevés az esélye, hogy egy cunami mosson ki a szobádból a számítógép elől, de előfordulhat.


Mire jó ez?

Elsősorban megspórolsz néhány wattot, de nem itt van a lényeg. Hanem: ma hozza az ENSZ Párizsban nyilvánosságra a klímaváltozásról szóló jelentést, és itt a lehetőség arra, hogy politikai és társadalmi jelentőséget adjunk ennek a fontos dolognak.

Másodsorban ha 5 percig nem a képernyőre bámulunk, nem hajlunk a porszívó vagy a vasaló fölé, talán elkezdünk beszélgetni a mellettünk levő emberrel. Vagy csak magunk elé nézünk csendben a sötétben és kikapcsoljuk az agyunk áramköreit is. 5 perc sötét a számítógépben, 5 perc fény bennünk. Tömény romantika.

Ez egy lánclevél, amely a Szövetség a Bolygónkért szervezettől indult. Küldd tovább hat embernek, és szerelmed tovább fog szeretni, a Föld tovább fog forogni a Nap körül, a bableves pedig ugyanolyan finom lesz, mint eddig. Én hiszek benne:)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS