2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Udvarhelyi regionális: 13+1 produkció már döntős

szerk. 2006. december 04. 20:31, utolsó frissítés: 20:25

Teltház már egy órával kezdés előtt, 31 válogatott produkció tíz városból. A tehetségkutató első regionális döntőjén TSZ-ék kimondták a boldogító (?) #b#igen#/b#t.

Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Brassó, Kézdivásárhely, Kovászna, Maroshévíz, Tusnádfürdő, Segesvár. A regionálison Csíkszereda indult a legjobb pozícióból: 13 produkció képviselte a várost, de száz százalékos teljesítményt egyedül Székelyudvarhely tudott felmutatni, mikor minden véget ért: mindhárom középdöntősük ott lesz az országos döntőn is.

Bbbase beatbox-szettje az egyik legegyértelműbb továbbjutó volt, a srácnak már a helyi szakaszon azt mondta a zsűri, hogy ő a zenekar és diszkó egy személyben. Az Amadea tánctrió sokat fejlődött a helyi szakasz óta, totálisan szinkronban voltak, és még a szerelésük is okés volt. Ők a GSG kihívói? Hát ja!

BbbaseBbbase

De egyelőre nem überelték Gyergyó büszkeségét, az említett G.S.G-t. Róluk hiába is írunk, őket látni kell, mégpedig élőben. Némi vigaszt nyújthat azoknak, akik lemaradtak róluk, a site-ra hamarosan felkerülő videó. Erre a legjobb alkalom persze december 18., Csíkszereda. Szintén táncban remekelt a tusnádfürdői Gyöngyvirág néptánccsoport – ők is döntősek voltak már tavaly is, de most a csapaton belüli igazságosság nevében nem a tavalyi három párral indultak – persze a profizmus változatlan maradt. A tánc kategória nagy vesztese a csíki Szivárvány írtánccsoport, de ők még bízhatnak a közönségszavazásban.

Visszatérve Gyergyóra: Szentjobbi Boglárka is innen érkezett, hogy a Killing Me Softly Fugees-féle ajjajjaj-változatával elvarázsolja a közönséget. Ez teljes mértékben bejött neki. Ahogyan a brassói Kovács Dalmának is, aki a One Moment In Time-mal ismét elkápráztatott mindenkit. A döntőben más számmal jön. Valami jazzel? Majd elválik. A hangján már nincs javítanivaló, amin változtatnia kellene, az a műelegáns ruha és a néha a giccs határát súroló gesztusok. Az udvarhelyi (de a csíki helyiről továbbjutott) Renáta ezzel szemben pont természetességével tűnt ki a szólóénekesek közül. A csúcs az öltözködés-műfajban a váradi csajok, nos, őket a hétvégén nézhetitek meg.

Kovács DalmaKovács Dalma

A szentgyörgyi helyi szakasz versenyzői közül többen jutottak a döntőbe, igaz, Potyautas és Bothee – az idei mezőny legjobb hip-hoposai – teljesen, míg a Ritmo del Flamenco részben csíki. Ez persze nem akadálya annak, hogy Szentgyörgy büszke legyen a saját meghatározása szerint progresszív székely flamencót játszó csapatra, amely merészen nyúlt a Kicsi kutya tarkához, remek latin hangulatot adva hozzá. Egyébként az este egyik legjobb show-eleme is az övék volt: egyszerre négyen játszottak egyetlen gitáron, úgy, hogy közben egyszer sem tévesztettek.

Ritmo del FlamencoRitmo del Flamenco

És ha már show-elemről beszélünk, vissza kell térnünk a G.S.G-re, pontosabban Gabira, akinek a tavalyi döntőn műsorvezetőnk, TSZ megkérte a kezét. Nos, a gondolkodási idő lejárt, és Gabi tegnap igent mondott. Ami csúcs: egy pap is akadt, aki ott helyben, ötszáz néző előtt lebonyolította a ceremóniát, úgyhogy TSZ már hivatalosan is foglalt. Reméljük, azért a mézeshetekkel várnak a döntő utánig. (huh, de jó látni, hogy valaki megszívatja TSZ-t)

Az ifjú pár: Gabi és TSZAz ifjú pár: Gabi és TSZ

Szentgyörgyről nagyon sok zenekar érkezett, és nem volt könnyű választani közülük: az Eridanus és a Kopor-show is nagyszerű volt – akárcsak a csíki Odio – sőt a kovásznai Royal Band is sokat fejlődött. A zsűri azonban úgy ítélt, hogy a Kip Project teljesítménye érdemel továbbjutást. A srácok most először adták elő Kábszerem a rockandroll című bulihimnuszukat, amelynek annyira buta a szövege, hogy az már jó. Amúgy nekik is jót tett a váltás, a helyin előadott dalukat eléggé hazavágta a rossz angol kiejtés.

KIP ProjectKIP Project

A csíki veterán rockbanda, a Dirty Job viszont maradt az angolnál, de nekik ez jól áll. Az est fellépői közül talán ők a legösszeérettebb csapat, ők azok, akiknél bizonytalanságnak vagy hamis hangnak nyoma sem volt.

Dirty JobDirty Job

A Bacovia Duó az est legbizarrabb produkcióját nyújtotta. A csíki helyi szakasz óta sokat finomítottak a Bacovia-megzenésítésükön, és a groteszk hatásra Adams Family-s megjelenésükkel is rásegítettek.

Bacovia DuoBacovia Duo

A vers-próza kategóriában Boros Csaba volt az egyetlen versenyző, de nem a konkurencia hiányának köszönhetően jutott be a döntőbe. Egyrészt közönségbarát volt a versválasztása (Orbán János Dénest szavalt), másrészt nagyon "plasztikusan" adta elő, és a kettő következtében nem hallatszott a teremben az a morajlás, amihez már szinte hozzászoktunk a hasonló produkciók esetében.

Boros CsabaBoros Csaba

Három udvarhelyi döntősről beszéltünk. A harmadik versenyen kívül fog fellépni Csíkban. A Koala Band ugyanis 9 tagúra bővült a helyi szakasz óta, a szabályzat viszont legtöbb hat fős csapatok részvételét teszi lehetővé. Így a regionálison úgy léptek fel, hogy három fúvósuk a közönségből fújta. A zsűri pedig hosszas vita után úgy döntött, nem szakíthatja szét még jobban a csapatot, ezért mind a kilencen ott lehetnek az országos döntőn – igaz, versenyen kívül, mert a szabály az szabály.

A Koala Band – illetve az, ami a színpadon látszott belőlükA Koala Band – illetve az, ami a színpadon látszott belőlük

Velük és a vasárnapi, marosvásárhelyi regionális szakasz továbbjutóival december 18-án, Csíkszeredában lehet legközelebb találkozni. Kár lenne kihagyni. Tanács: ha be akartok férni a terembe, gyertek fél órával korábban.

Ritmu-shock: a zsűri külön gratulált a duónak, amelynek már nem a tehetségkutatón, hanem a profik közt a helyeRitmu-shock: a zsűri külön gratulált a duónak, amelynek már nem a tehetségkutatón, hanem a profik közt a helye


Timi musical-részlete: közönségszavazással még továbbjuthatTimi musical-részlete: közönségszavazással még továbbjuthat


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS