2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Győzd le magadban a rút kiskacsát!

Pál Edit Éva 2006. október 20. 09:19, utolsó frissítés: 2006. október 19. 17:19

Besétál, ha nem is egy rút, de mindenképpen átlagos kacsa a reklámstúdióba, hogy ott gyönyörű hattyúvá változtassák. A Dove ezt nem így csinálja.
A Dove idén is folytatja a tavaly elkezdett Kampány a valódi szépségért c. programját, most azonban a média által a női szépségről létrehozott sztereotípiák ellen harcol.

A Dove-kampány szerint át kell értelmezni, illetve ki kell tágítani a női szépség fogalmát, mert: „Minden lány megérdemli, hogy szépnek érezze magát!” Ezt a világhírű, kozmetikumokat gyártó cég úgy próbálja elérni, hogy nem topmodellekkel reklámoz, hanem teljesen mindennapi nőkkel, akik között molett, kis- és nagymellű éppúgy akad, mint színesbőrű, magas vagy alacsony.


Az antireklám is reklámTöbb olyan reklámfilmet készítettek, amely a női szépségről szól, kislányok, asszonyok nyilatkoznak, mesélnek a szépséggel-csúnyasággal kapcsolatos keserű tapasztalataikról.

Az egyik film pedig éppenséggel antireklámként értelmezhető. Azzal, hogy egy reklámarc előkészítésének a műveletét mutatja be felgyorsítva, egyfajta metareklámot alakít ki. Reklám a reklámban, és a végén ellenreklám lesz. A csúcs az, hogy ez az egész a Dove számára valódi reklámként funkcionál.

ElőtteElőtte

UtánaUtána


Egy átlagos nő, bőrhibákkal, lenőtt hajjal és enyhe pocival besétál a stúdióba, hogy a sminkesek, fodrászok és képszerkesztők pillanatok alatt gyönyörű topmodellt varázsoljanak belőle. Átfestik, sütik, bodorítják a haját, kisminkelik, aztán képszerkesztő programmal ívelik a szemöldökét, szögletes arcát oválissá formálják, megnyújtják a nyakát, majd hajának szélfútta hatást adnak, és kész is az utcai reklámpanó. Az eredmény lenyűgöző, a különbség sokkoló.

>> Youtube-os változata megtekinthető ITTA Dove által kezdeményezett Szép vagy! programban a hangsúlyt az anya-lánya kapcsolatra helyezték, hiszen az idősebb nőrokonoknak, a nagymamának vagy a nagynéninek is hihetetlenül nagy szerepe van a kislány nőtudatának kialakításában. A kampanyavalodiszepsegert.hu oldalon kis könyvecskét találhatunk arról, hogy miért is fontos az anya-lánya kapcsolat, személyiségteszteket lehet kitölteni, és tippeket is kapunk, hogyan is válhat egy tinilány öntudatos, egészséges énképpel rendelkező nővé.A Dove Önbecsülési Alap több programot is elindított a nők alacsony önbecsülése és negatív énképe ellen: Magyarországon is működik a Szép vagy! és a TestBeszéd nevű kezdeményezés, a uniquelie Me pedig csak az Egyesült Államokban fut.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS