2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Energiaszintek: hogyan töltődj fel?

B. D. T. B. D. T. 2006. augusztus 01. 17:53, utolsó frissítés: 15:25

Van, amikor az erős kávé, forró tea vagy a jéghideg sör sem segít. Túl fáradt vagy ahhoz, hogy aludni tudj. Mit csinálj, ha #b#nincs benned kakaó?#/b#Feltöltődni nem ugyanaz, mint lazítani, kiengedni a gőzt, elmosódott arccal elmosódott arcokat látni, lelassítani az üzemmódot. De nem is egyenlő a felpörgéssel, a kirobbanó energiatúltengéssel.

Olyan kellékek, technikákat, stratégiákat gyűjtöttünk össze, amiket olyankor alkalmazol, amikor túl fáradt vagy ahhoz, hogy aludni tudj. Túlpörög az agyad, de mégsem vagy képes megmoccanni, és minden „értelmes” tevékenységet vagy elfoglaltságot unalmasnak és fárasztónak érzel.
KLASSZIKUS
Habfürdő, gyertyafény, üveg bor

Hatásfok: közepes. Az energiaszintedet nem emeli különösképpen, inkább ellazít, empty recycle bin.

Mellékhatás: ha nem akarsz, akkor is elalszol utána, sőt lehet, még benne. Kellemetlen és kiábrándító egy kád kihűlt vízben, füstölgő gyertyacsonkokkal az orrod alatt ébredni. Az elalvás pedig különösen végzetes lehet, ha előzőleg már berúgtál a bortól.

Ellenjavallt olyan esetekben, amikor már arra is képtelen vagy, hogy lehajolj és megengedd a vizet, vagy meggyújts egy gyertyát. Ilyenkor ajánlott beszerezni egy barátot vagy szeretőt, aki elvégzi az előkészületeket.
ORIENT
Energizáló masszázs


Hatásfok: magas. Ha jól csinálják.
Mellékhatás: függőség. Ha egyszer életedben igazán jól megmasszíroztak, soha nem fogsz tudni lemondani erről az élvezetről.

Ellenjavallt olyan esetben, ha nincs a környéken olyan személy, aki szakszerűen és gyakorlott kezekkel látna hozzád. Egy kapkodó kísérlet ugyanis csak türelmetlenné és kiábrándulttá tesz, így elviselhetetlenné válsz nemcsak önmagad, de mások számára is.Meditáció

Hatásfok: magas
Mellékhatás: nincs
Hátrányban azok, akik (még) nem tudnak meditálni.


NEO
Plafon vagy egyéb sík felület, pl. fal vagy padló bámulása

Hatásfok: egyéntől függ. Van, aki Vasarely-repróra vagy a fürdőszobacsempe türkizzöldjére esküszik.
Mellékhatás: utóbbi esetben aranyér.
KILLER
Áramütés

Hatásfok: öltözettől és egyéni vezetőképességtől függ. Állítólag földeléses cipővel, egyik kézen gumikesztyűvel az igazi, de ezt az információt életben lévő és normális elmeállapotú személy nem erősítette meg. (Szakértőnk áramfogdosás helyett, extrém sportként inkább a bungie-jumpingot ajánlja.)

Mellékhatás: csak túladagolni lehet.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS