2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zidane mellbe fejelte Materazzit. A hős, a mítosz, a bukás, a játék és a score

szerk. 2006. július 12. 18:29, utolsó frissítés: 18:29

Jönnek a képernyő jobb feléből a Materazzik, akiket le kell fejelned, mint kezdő sáska a harangvirágot. #b#Újrajátszás-reneszánsz#/b#.


Zinedine Zidane-videók tömkelege kering az inteneten. A francia csapatkapitány a vb-döntő hosszabbításában mellbefejelte az olasz Marco Materazzit - a YouTube-ra elsőnek feltett bejátszást eddig több mint 1,8 millióan nézték meg, ha pedig


a kis házi videointerpretációkat is hozzáadjuk,ez legalább 3-4 millió view-ot jelent.A vébéfinálé legemlékezetesebb jelenete ezreket ihletett meg, függetlenül attól, hogy elítélik-e vagy megértik a francia sportoló agresszív megnyilvánulását. Lássuk a történet képi, urban legend verzióit:


Love Story.
Materazzi titokban ajánlatot tesz Zidane-nak, aki visszautasítja. A sértett udvarló ezért csípős utalásokat tesz Zidane higiéniai szokásaira, mire a hős megvédi becsületét. "Mi Franciaországban évente egyszer fürdünk. Ilyennek kell szeretned, amilyen vagyok. De inkább megtanítok neked valamit, amit Spanyolországban tanultam: a bika támadásának hívják." És megtanítja. A filmecske kissé túl hosszú, de a French Affair Sexy című száma feldobja.Tűz. Zidane mint dzsinn, azaz tűzszellem, felperzseli ellenfelét, és hagyja a földön fetrengeni, a lángokkal küszködve. Rövid, sokkoló, technikás.

Can't Touch This - ez az interpretáció is a homoszexuális csábítás összeesküvés-elméletét nyomatja a tudatalattidba. MC Hammer slágerére Zidane ismét lefejeli, és replay...

Jó még a Score: 6, és a South Parkos is.Super Mario - Zidane előbb beszedi a piros-fehér pöttyös gombát, majd felélénkülve megfodul, és... a többit már tudjátok.

>>
Egy magyar blogger Zidane-Materazzi párbeszédváltozatai
És játék: fejelj le minél több Materazzit! Disputások ajánlják. Nagyon egyszerű és édi, könnyű sikerélményt nyújtó, stresszoldó játék: te vagy Zidane, az egereddel irányíthatod a kék alakot, és egyre csak jönnek a képernyő jobb feléből a Materazzik, akiket le kell fejelned, mint kezdő sáska a harangvirágot. Hamar belejössz!

Zidane ütött címmel az interneten kezdett terjedni az a dal, amelynek kiadásáért 100 ezer eurót kínálnak a francia lemezkiadók az eddig ismeretlen, elsősorban reklámzenéket író cégnek - adta hírül szerdán a Libération című párizsi napilap.

"Vigyázat, ez az kiborulás tánca. Kiborulás jobbra, kiborulás balra. Gyerünk, Kékek! Zidane ütött, Zidane csapott. A bíró látta a tévében, mi lemaradtunk róla, de azért jól szórakoztunk" - hallható a legújabb francia slágerben.

A reklámzenékkel foglalkozó francia Plage Records tulajdonosait, Emmanuel és Sébastien Lipszycet, valamint dalszerzőjüket, Franck Lascombes-ot a vesztes világbajnoki döntőt követően a Zidane kiállításának körülményeit firtató és magyarázó médiakampány ihlette meg. Egy már korábban rögzített zenéjükre hétfőn megírták a meccs történetének általuk megélt változatát. Elmondásuk szerint imádták a francia válogatottat, de megundorodtak attól, ami történt.


Az eredetileg terápiának szánt számot

50 barátjuknak küldték el e-mailben, de este már az egyik leghallgatottabb országos zenei rádiócsatornán is hallható volt. Másnap három nagy lemezkiadó is megkereste a céget. A jogdíjért 100 ezer eurót ajánlanak. A videoklipet jövő hétvégén forgatják a párizsi Charlety Stadionban.

A tíz éve alakult, de eddig nem túl sikeres Plage Records tulajdonosai még mindig nem akarják elhinni, hogy felháborodásukból született dalukra fognak táncolni idén nyáron a francia strandokon, melynek egy rövid részlete honlapjukon is hallható.

"A gyerekes gesztus még emberközelibbé teszi a hőst. Közelebb hozza az ikont az rajongókhoz" - mondta az egyik szponzor az esetről. És ha belegondolunk, van ebben valami. Ám mivel az agresszió, a tettlegesség többnyire olyan cselekedetek, amit a "hétköznapi" embereknél is elítélünk, ez a közel-hozás kiábrándulást is okozhat.

A fejelés-remake-ek szimpátiáról és ellenszenvről egyaránt tanúskodnak, a lényeg azonban az, hogy


egy ilyen botrány hihetetlenül növeli a főszereplő ismertségét,

erre pedig hamarosan nemcsak a háziproducerek harapnak rá. Egy emlékezetes jelenettel hamar be lehet férkőzni a reklámpiacra. Michael Jordan is félresikerült dobásaival keltett rokonszenvet a Nike-reklámban.

Addig is, míg hősünket felkérik, adja nevét az új Mortal Kombathoz, íme még egy, a francia iróniát dicsérő kis antireklám: ZIDANE, avagy a problémamegoldás új útja. Mi imádtuk!


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS