2019. október 17. csütörtökHedvig
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Őrzik a temetőket, nem akarnak szülni a nők, házasodni a párok

B. D. T. - S. Z. 2006. június 06. 18:47, utolsó frissítés: 18:06

Állítólag ma jön el az #b#Antikrisztus#/b#, ráadásul bemutatják az új Ómen-filmet. Az #b#apokaliptikus hangulatkeltés#/b#nek a Transindex sem tudott ellenállni.

2006., hatodik hónap hatodika. Világszerte sokmillió ember akad, aki különös jelentőséget tulajdonít e dátumnak, amely az Antikrisztussal hozható kapcsolatba.

A fenevad száma borzongást kelt keresztény hívők és "egyszerű babonások" körében is. Egy brit kismama például kétségbeesve próbált más időpontot kérni a kórháztól, ahová beutalták, mondván, már így is rémálmai vannak, hogy nehogy ezen a napon adjon életet gyerekének.

Ne felejtsük: akkor ma világszerte 285 ezer "Antikrisztus-jelölt" születik. Persze nem lehet mindenki kiválasztott, és nyilván az is megtörténhet, hogy az Antikrisztus már régebben megszületett, csak most fog eljönni.Angyali szépség, ördögi tekintet: bár a filmet nem láttuk, Seamus arca nekünk nagyon bejött (és más portrét a Sátánról amúgy sem találtunk, hosszas szörfözés után sem)Angyali szépség, ördögi tekintet: bár a filmet nem láttuk, Seamus arca nekünk nagyon bejött (és más portrét a Sátánról amúgy sem találtunk, hosszas szörfözés után sem)


Damien megint visszatér

Mától a marosvásárhelyi Művész és a bukaresti mozikban is bemutatják az új Ómen-filmet, amelynek világpremierjét nem véletlenül időzítette a Twentieth Century Fox éppen mára. Az ördögien szép Damient ezúttal Seamus Davey-Fitzpatrick játssza.

>>
A film adatlapja a movieweb.com-on


A pontosan harminc éve bemutatott eredeti The Omen film alapján készített alkotás forgatásán a Damien nevelőnőjét játszó Mia Farrow végig egy Szűz Mária-medált hordott a jelmeze alatt, hogy az védje a rontástól - írja az Index.

Az anya szerepére korábban kiszemelt Rachel Weisz a védekezésnek egy másik, biztos formáját választotta: visszaadta a szerepét. "Én úgy tudom, hogy Rachel eredetileg elvállalta a szerepet, aztán másnap elcsúszott a fürdőszobájában, és komolyan megütötte magát. Úgy gondolta, hogy ez jel, és azonnal visszamondta a szerződést" - idézte az Index Mia Farrowt. Az anyát az új filmben Julia Stiles játssza.

A remake rendezője, John Moore már a főszereplő kiválasztásakor is nehézségekbe ütközött, kevés jelentkező volt, mert az eredeti horroron felnőtt szülők féltették a gyerekeiket a kis Sátán szerepétől. Seamus az első jelentkezők közt volt. Szülei Írország egyik távoli, nagyon vallásos vidékéről származnak: kiskorukban sosem mehettek moziba, ezért nem ismerték az Ómen-filmeket.

Az eredeti film helyszínéül szolgáló londoni Guildford-katedrális esperese attól tart, az Ómen-reneszánsz ismét eltántoríthatja a híveket a templomból. Victor Stock szerint már az első verziót sem kellett volna leforgatni, de mindenkit arra biztat: az új változatot ne nézzék meg. Az esperes úgy véli, a templom akkori adminisztrátorai hibát követtek el a forgatás engedélyezésekor, mivel nem voltak tisztában azzal, milyen sokan hisznek megrögzötten a démonokban, az ördögi erők létezésében. A 666-marketinggel azonban bizonyára sok nézőt szerez a produkció.

Ez már nem annyira sátáni: durcás kisgyerek 
<br />
halottak napján, miközben 
<br />
kedvenc rajzfilmsorozatára gondol, 
<br />
és a pokolba küldi a fotóstEz már nem annyira sátáni: durcás kisgyerek
halottak napján, miközben
kedvenc rajzfilmsorozatára gondol,
és a pokolba küldi a fotóst


666 itthon: amerikai importhisztéria vagy valami más?

Ma Bukarestben sátánista szekták ellen vonultattak föl több csendőralakulatot, közösségi rendőrök, őrző-védő szolgálatok vigyázzák a temetőket a sírgyalázóktól, a babonás ifjú párok pedig inkább máskorra halasztják a boldogító igen kimondását - írja a Libertatea.

A Jelenések Könyvét lehet, hogy nem olvasták, de valamit hallottak, hogy a 666 csúnya szám. Így a napi több száz esküvő helyett csupán hetet celebrálnak ma a fővárosban, egyetlen házasságlevelet bocsátottak ki, és a szokásos kígyózó sorok helyett éppen csak lézengtek a hivatalokban a hivatalos személyi iratokért folyamodók.


666: mit mondanak a sátánisták?

A Sátán Temploma szekta hivatalos honlapján a vezetőjük által kiadott nyilatkozatban meglepő módon "keresztény babonának" nevezik a 666-tal és a mai dátummal kapcsolatos hiedelmeket. Groteszk primitivizmusnak tartják a jelenséget, hogy egyesek nem akarnak gyermeket szülni e napon. A rettegett dátumon amúgy Los Angelesben, az "elátkozott városában" gyűlnek össze a szekta tagjai, hogy megünnepeljék alapításuk negyvenedik évfordulóját.

A "főpap", Peter H. Gilmore mágus a honlapon közli: a sátánistáknak "a számok csupán számok", és az idei június 6. ugyanolyan nap, mint a többi. "Mulattat bennünket a keresztények babonás félelme e számtól és a dátumtól, hiszen utóbbit az Írás sem említi. Míg kigúnyoljuk az irracionalitás minden formáját, ünneppé avattuk e napot: szervezetünk értelmetlen félelmektől való szabadságának ünnepévé. (...) A sátánisták epikureisták, szkeptikus ateisták, akik a Sátánt a büszkeség, individualizmus és a dogmákkal szembeni kételkedés jelképének tekintik."


666 a világon: fóbia és rajongás


A mai dátum egyébként nem az első, a Sátánnal összefüggésbe hozott évszám. "Gyanús" volt még az Antikrisztus-eljövetel szempontjából az 1998-as év: ha a 666-ot megszorozzuk 3-mal (persze összeadva, egymás alá írva sokkal hatásosabb), akkor megkapjuk az évet.

"Ördögi" marketinget szolgál a számmisztika


Véletlen egybeesések? Az első Apple számítógépet 666,66 dollárért adták el; a héber abc hatodik betűje a w, ezért a www egyesek szerint az internet ördögi voltát jelképezi. A Viagra molekuláris tömege pedig 666,7 g/mol, és bizonyára ez sem a véletlen műve...

A 666 számtól való félelem angol szakkifejezése a hexakosioihexekontahexaphobia. Az ezen (hosszú és kiejthetetlen nevű) betegségben szenvedők értelemszerűen kerülik ezt a számot – például nem lelkesednek azoktól az épületektől, melyekre ez esetleg ki van írva. Igazán súlyos esetek már például az első 36 darab pozitív egész számot sem hajlandók összeadni, mivel ezek összege a 666.

>>Személyik a Sátán jele alatt?

Az Egyesült Királyságban már nem bocsátanak ki hivatalosan olyan rendszámtáblákat, melyeken 666 szerepel, azonban egyéni kérés alapján ott is hozzá lehet jutni ilyenhez. Az Egyesült Államokban is inkább kerülik e szám rendszámokban való alkalmazását (bár 666-os út van), a 911-gyel együtt. A fóbiának hírességek is áldozatul estek: Ronald és Nancy Reagan 1989-ben a St. Cloud út 666. szám alatti elnöki lakásba költöztek, ám hamarosan 668-ra változtatták a házszámot.

A világ legdrágább telefonszáma Katarban, egy jótékonysági árverésen kelt el, május 23-án. A 666-6666 telefonszámért tízmillió katari riált fizetett az ismeretlen vevő.Forrás: bbc/guardian/harmonet/index/libertatea/wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS