2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csíki koffeintúladagolásunk helyszínei

szerk. 2006. május 10. 14:26, utolsó frissítés: 13:51

A négy bölcs sintérhez, Mediterrán, Morpheus és a többi. Egy napunk volt rá, annyi helyen jártunk, ahány belefért.

Mediterrán kávézó – utilitarista fiataloknakJellemző módon 16 és 24 közöttieknek való hely. A kávékülönlegességek száma nem elhanyagolandó érv a néhány órás beköltözés mellett. Ezek között alkoholos különlegességek is vannak. Az árak középkategóriások, a pincérnő, akit kifogtunk, megkopott volt és kedvetlen, a session egy részében el is tűnt, valami dolga akadhatott.A mellékhelyiségen is lehetett volna még cizellálni, de a benyomásunk alapvetően jó. Puccos, de nem a legolcsóbb puccból.


Korona étterem – ráérős, konszolidált humán értelmiségieknekKorrekt középkategóriás étterem, jól főznek, az árak is ott, ahol lenniük kell. Nem nagyon gyors, jó kis csíki tempó, de melegen ajánljuk. Amúgy oda szoktak járni a színháziak, mi itt futottunk össze a direktorral és a dramaturggal (ez utóbbi a képen van dokumentálva). A kávé egész korekt, már nem emlékszünk, mennyibe került, de össze tudtuk dobni rá a pénzt.


A négy bölcs sintérhez – művészkávézó-antiművészkávézóA tér adta lehetőséghez képest jól belakott, kicsit merész, de csak softbrutál, tök belefér. Lejön belőle némi csíki önirónia is (van ilyen!). A kávé Julius Meinl, nekünk kicsit hígnak tűnt, amúgy a zene tök rendben volt, oldies but goldies – több órán keresztül nem tudtuk kiverni a fejünkből Marilyn Monroe egykori slágerét.

A közönség elég vegyes, de ahogy össze tudtuk rakni, maguk a kiszolgálók is élvezik a helyet és ezzel sok mindent szemléltettünk.


Morpheus – kicsit szelekt, kicsit juppiA csíkiak számára sznob, román helyként rögzült Morpheus természetesen magyarokkal volt félig üres, legalábbis amikor mi arra jártunk. Az átlagosnál némivel drágább, de nem a világ. Az ír kocsmák és kulturált gruppenszexnek helyet adó bárok egyféle hibridje, a playlist Lenny Kravitz és british pop között ingadozott, ami az estéli órában nem volt éppen elviselhetetlen.

Rendelünk, de a pincér kisvártatva visszajön és megkérdi: Bitter lemonos Gin-tonik jó lesz? Amúgy teljesen hagytak minket élni, jó vót`.


Palermo – semmi különös, vagyis jóAmikor arra jártunk, a Palermo, akárcsak a Bahia, be volt zárva. Hogy a Bahia mikor nyit, nem tudni, a Palermo viszont vélhetően hamarosan. Van még a Tilos, egy kicsit lepattant, bocs, kihagytuk.

Ha emlékeink nem csalnak, a Palermóban a kávé nem rossz, nem jó, olyan, amilyen a középkategóriás olasz gépkávék. Bár időnként meg-megkérdik, a frappét hidegen vagy melegen kéri a vendég, az általunk tesztelt pincérnőnek még humorérzéke is volt. Lokális kilóg-a-lóláb, hogy a bent ülőkkel rádiót hallgattattak, az árak pedig olyan neoncetlikkel voltak kiírva, mint a falusi boltokban. Amúgy szeretjük, kis tipptop, legközelebb is beülünk, ha arra járunk, reméljük, a Hargita Népét valaki más olvassa majd, így kihagyhatjuk.


Nagymama – nem nagyon stylish, de lehetnek jó pillanataiKicsit szűk, de van, akinek pont ez jön be, mert így jól lehet ismerkedni. Mi itt a bícs nevű többrétegű kávékülönlegességet kértük, a pincér viszont nem tudta pontosan, hogy ez a bícs bitch vagy a beach, viszont érzezte, hogy van itt részünkről valami viccelődési szándék, és udvariasan nevetett a poénon. Feltechnósított régi magyar számokat kellett hallgatnunk, de ekkor már elég fáradtak voltunk ahhoz, hogy ne zavarjon.

Szakértők szerint a hely nagyon korán nyit, és az emeletről szép a napfelkelte.


Nono – hogy érezd, férfi vagyA kávé, szóval van ilyen is a kínálatban. Hajnalban a kiszolgáló hölgy megtisztel azzal, hogy nem játssza meg magát, és olyan, amilyen. Viszont olcsó.


Depresszió – de bizony, nekünk bejöttIgen, ráfér a helyre egy stylist. Pontosabban egy csomót kell dolgoznia egy stylistnek, hogy ennyire ne látsszon meg a munkája. A szivacs kikandikál a székből, igénytelen belső tér, minden egy jobb falusi kocsma színvonalán Csíkszereda belvárosában. És ennek ellenére szerettük, mert a pincér kedves volt, a kávé is megtette – látszik, aki ide bejár, törzsvendég. Éjjel egyig nyitva.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS